Willi Orbán magyarországi nyaralásairól mesélt az édesapja

Horizontal
Leipzig's Hungarian defender Willi Orban celebrates scoring during the German Cup (DFB Pokal) 2nd Round football match Augsburg v RB Leipzig in Augsburg, southern Germany, on December 22, 2020. (Photo by CHRISTOF STACHE / AFP) / DFB REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND QUASI-VIDEO.
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott Willi Orbán édesapja Oroszlányban él, a Blikknek mesélt arról, milyen közös programjaik vannak a focista fiával, aki minden nyáron ellátogatott a magyar városba.

Az 58 éves Orbán Vilmos Kaiserslauternből költözött haza 2000-ben, miután elvált lengyel származású feleségétől.

„Utána Willi gyermekként minden nyarat itt töltött nálam Oroszlányban. Én fiatalon cselgáncsoztam, őt viszont leginkább a labda érdekelte. Rengeteget fociztunk, de sokszor horgászni is elmentünk. Az anyjának mindig azt mondtam, viszem majd a Balatonra, ám végül a Bokodi-hűtőtavon pecáztunk, hol halakat fogott, hol a békákat kergette.

aztán újra mehetünk horgászni" – mondta az apuka, aki azt is elárulta, hogy Willi már gyerekként is pontosan tudta, mit akar.

„Már nyolcévesen mondta, hogy nem kér szénsavas üdítőket, mert az kiöli a kalciumot a csontjaiból. A palacsinta viszont nagy kedvence volt, de főleg a halételeket szerette. Az edzésmunkájával soha nem akadt probléma, most is rengeteget dolgozik. Roppant büszke vagyok rá, a sikereire, s hogy védő létére ilyen gólerős. A pandémia előtt minden válogatott meccsén kint voltam, most telefonon tartjuk a kapcsolatot" – tette hozzá az apuka, aki németül beszélget a fiával, de szerinte hamarosan a folyamatos magyar beszéddel sem lesz gondja.