Összeesett a bíró a futballmeccsen, hordágyon vitték le a pályáról

fbl Horizontal FOOTBALL MATCH REFEREE FAINTING EVACUATION STRETCHER
Rescuers carry Ghanaian referee Charles Bemle Bulu after a discomfort during the 2021 Africa Cup of Nations qualifying football match between Ivory Coast and Ethiopa at the Alassane Ouattara Stadium in Anyama on March 30, 2021. (Photo by Issouf SANOGO / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőjének Elefántcsontpart-Etiópia mérkőzésén Charles Bulu játékvezetőt hordágyon kellett levinni, miután rosszul lett és összeesett.

A találkozó 80. percében, 3-1-es vezetésnél rémisztő képeknek lehettünk szemtanúi: a bíró rosszul lett, és csak a játékosok, illetve az orvosi stáb éberségének köszönheti, hogy nem zuhant a földre. Bulut az eset után azonnal kórházba szállították.

Mivel a mérkőzés negyedik játékvezetője az összecsapás előtt pozitív koronavírustesztet produkált, ezért Bulu helyére egy helyi delegátusnak kellett volna beugrania. Azonban mivel ő elefántcsontparti volt, ezért nem vállalta a feladatot, mert akkor elfogultsággal vádolhatták volna a hazai csapat felé.

A megbeszélések után végül Gilbert Cheruiyot partjelző-asszisztens vezette le a 3-1-gyel véget érő mérkőzést. Mindkét csapat kijutott az Afrikai Nemzetek Kupájára.