Erling Haaland apja és az ügynöke Barcelonában tárgyal - videó

1. FC Cologne - Borussia Dortmund Sports soccer --- Bundesliga Horizontal
20 March 2021, North Rhine-Westphalia, Cologne: Football: Bundesliga, 1. FC Köln - Borussia Dortmund, Matchday 26 at RheinEnergieStadion. Dortmund's Erling Haaland celebrates after scoring the 0:1 goal. IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund (German Football Association), it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Wolfgang Rattay/Reuters-Pool/dpa (Photo by WOLFGANG RATTAY / Reuters-Pool / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Csütörtökön délelőtt Barcelonába érkezett a norvég válogatott csatár, Erling Haaland édesapja, Alf-Inge Haaland, valamint a focista ügynöke, Mino Raiola feltehetően, hogy fiatal futballista nyári átigazolásáról tárgyaljanak Joan Laporta klubelnökkel. Ezt követően a sztárügynök délután már a Real Madrid képviselőivel tárgyalt a 20 éves csatár jövőjéről. 

A párost Laporta egyik titkára várta a repülőtéren, aki a klub által küldött autóhoz kísérte őket, majd elhajtottak.

A Sport című spanyol lap cikke szerint a húszéves norvég csatár ügyeit intéző portugál játékosügynökkel – akivel kimondottan jó és erős a katalán klub kapcsolata – azt követően kezdődtek meg az élesebb tárgyalások, hogy az igazgatótanács rábólintott Laporta tervére, aki Haalanddal erősítené meg a Barca csatársorát.

Ugyancsak a Sport információi szerint a találkozó, melyen az idősebb Haaland, Raiola és Laporta mellett részt vette a Barcelona futballügyekkel foglalkozó igazgatója, Mateu Alemany is, nagyjából kétórás volt, és míg a katalán klub vezetői immár élőszóban is megerősítették határozott átigazolási szándékukat, addig a norvég csatár apja jelezte, hogy fia nagyon szívesen lenne a katalán klub játékosa.

Érdekesség, hogy Alf Inge Haaland és Mino Raiola a barcelonai tárgyalást követően különgéppel a spanyol fővárosba repültek, ahol a José Ángel Sánchez klubigazgató által vezetett Real-küldöttség fogadta őket. A nemzetközi sportsajtó egybehangzó információi szerint a téma a délelőtti megbeszéléshez hasonlóan Haaland dortmundi helyzete, valamint (közel)jövője volt. Azt egyelőre nem tudni, hogy a támadót megszerezni kívánó sztárklubok közül a két neves spanyol egylet milyen ajánlattal rukkolt elő.

Michael Zorc dortmundi sportigazgató kifejtette: Haalandot szerződés köti hozzájuk, és ezzel kapcsolatban "nagyon nyugodt". Még a délelőtti, barcelonai hírhez annyit fűzött hozzá: a maga részéről semmi kivetnivalót nem lát abban, ha két úriember a Földközi-tenger partján élvezi a napsütést.

A jelenleg a Borussia Dortmundban játszó és ott eddigi 49 meccsén 49 gólt szerző csatárért a legnagyobb európai klubok futnak versenyt, köztük a Real Madrid, a Paris Saint-Germain vagy éppen az a Manchester City, amelyik a napokban jelentette be, hogy távozik klub történetének legeredményesebb játékosa, Sergio Agüero.

A Dortmund 2019 december 29-én (az átigazolási piac hivatalos nyitása előtt három nappal) 4 és fél évre szerződtette Haalandot potom 20 millió euróért a Red Bull Salzburgtól. Az biztos, hogy a koronavírus-járvány miatt komoly anyagi gondokkal küzdő német klub óriási üzletet csinálhat a Haalanddal, akinek a piaci értékét jelenleg 110 millió euróra becsüli az átigazolások terén mértékadónak számító Transfermarkt portál.