Különleges napja volt a Real Madrid focicsapatának

fbl Horizontal, Real Madrid
Real Madrid's Spanish midfielder Marco Asensio (R) celebrates with teammates after scoring a goal that was later ruled offside by the VAR during the Spanish League football match between Real Madrid CF and SD Eibar at the Alfredo di Stefano stadium in Valdebebas on the outskirts of Madrid on April 3, 2021. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Real Madrid házigazdaként 2-0-ra legyőzte az Eibar csapatát a spanyol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának szombati játéknapján. A meccs több szempontból is sokáig emlékezetes marad a címvédő számára, amely több okból is ünneplehetett szombaton.

A meccsen, amelyet könnyedén nyert a Real Madrid – a hazai csapat első találatát les miatt nem adták meg a 37. percben, de négy perccel később Marco Asensio már egy érvényes gólt is szerzett, majd a 73. percben Karim Benzema állította be a végeredményt – többen is jubiláltak.

Florentino Péreznek ez volt az 1000. meccse a klub elnökeként,

a vezető pedig nem akármilyen eredménysort tudhat magáénak.

A csapat francia sikeredzője,

Zinédine Zidane is jubilált az Eibar ellen, a trénernek ez volt a 250. meccse a kispadon.

És ha ez még nem lenne elég,

Nacho a 150. bajnokiját játszotta a Real Madridban, Luka Modric a 250., míg Toni Kroos a 200. sikerének örülhetett. Elképesztő mérföldkövek.

Karim Benzema pedig a 186 gólos Santillánát maga mögött hagyva 187 találattal immár egyedül áll a negyedik helyen a Real Madrid legeredményesebb futballistáinak örökranglistáján

az Eibar elleni találatával.

Karim Benzema már legenda a Real Madridnál Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Burak Akbulut

A királyi gárda legeredményesebbjeinek lajstromát a jelenleg a Juventusban játszó Cristiano Ronaldo vezeti: a portugál csatár a Realban 2009 és 2018 között 311 gólt szerzett bajnoki mérkőzéseken. Mögötte két korábbi nagyszerű labdarúgó következik a sorban: Raúl és Alfredo di Stéfano, előbbi 228, utóbbi 216 találatig jutott madridi pályafutása alatt.