Az egyiptomiak kikérték Szalahot a Liverpooltól, aki így ott lehet az olimpiai csapatban

Horizontal
Liverpool's Egyptian midfielder Mohamed Salah (C) celebrates scoring the opening goal during the English Premier League football match between West Ham United and Liverpool at The London Stadium, in east London on January 31, 2021. (Photo by John Walton / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az Egyiptomi Labdarúgó Szövetség (EFA) hivatalos levélben fordult a Liverpool labdarúgócsapatának vezetőségéhez, hogy engedje el a tokiói olimpiára Mohamed Szalah-t.

Savki Garib, az egyiptomi U23-as labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya már novemberben jelezte, hogy az idénre halasztott játékokon Szalahhal is számolna az együttesenként engedélyezett három túlkoros egyikeként.

Szalah (középen) jelenléte biztosan nagy lökést adna az egyiptomi válogatottnak Forrás: AFP/John Walton

A tréner akkor azt mondta, a játékos szerepvállalásával megnőne az esélye annak, hogy az egyiptomi válogatott érmet szerez.

Példaként említette Neymart, akivel a brazilok Rio de Janeiróban olimpiai bajnokok lettek.

"Ha ilyen játékos is van a keretedben, a célok megváltoznak" – fogalmazott a szakvezető még az ősszel.

A tokiói férfi futballtorna a hivatalos megnyitó előtt egy nappal, július 22-én kezdődik és augusztus 7-ig tart. A Premier League következő idénye augusztus 14-én startol, így olimpiai részvétele esetén Szalah lemarad a liverpooliak felkészülésének egy részéről, illetve akár a szezonkezdettről is.

Ahmed Megahed, az EFA elnöke egy televíziós interjúban beszélt arról – amint azt az olimpiai sportokra szakosodott insidethegames.biz írta –,

hogy tájékoztatták a Liverpool vezetését, és az angolok már közölték, hogy egyeztetnek a játékossal.

Az egyiptomi futballelnök biztos abban, hogy Szalah szívesen viselné a válogatott mezét Tokióban, de mint hangsúlyozta, nemcsak rajta múlik, hogy ezt megteheti-e.

A 28 éves csatár ott volt a 2012-es londoni olimpián, amelyen három góllal segítette a negyeddöntőbe jutó csapatát. A 2016-os játékokra nem jutott ki Egyiptom. Az afrikai ország labdarúgó-válogatottjának legjobb eredménye két negyedik hely, amelyet az 1928-as amszterdami és az 1964-es tokiói olimpián harcolt ki. A tokiói labdarúg tornák csoportjait 2021. április 21-én sorsolják ki Zürichben.