Vágólapra másolva!
Angol lapértesülések szerint megromlott Ole Gunnar Solskjaer és David De Gea kapcsolata, ezért fordulhatott elő, hogy Dean Henderson a Manchester United elsőszámú kapusa lett a szezon végére. Éppen ezért Rio Ferdinand szerint a spanyol kapus a szezon végén távozni fog a Unitedtől.

A Vörös Ördögök legutóbbi hét mérkőzésén egyaránt Henderson nevével kezdődött a csapat összeállítása, miután De Gea egy hónapnyi szabadságot kapott első gyermeke születése miatt. A spanyol kapus legutóbb február 28-án, a Chelsea elleni bajnokin védte a United kapuját. Sokakat pedig meglepett, amikor visszatérése után a norvég edző mégis Hendersont nevezte a Brighton & Hove Albion elleni mérkőzésre.

A Manchester Evening News arról számolt be, hogy a United menedzserének és De Geának a kapcsolata megromlott, ráadásul Solskjaer már tavaly megvált volna a spanyol kapustól.

Dean Henderson a csapat elsőszámú kapusa lett a szezon végére Forrás: AFP/Shaun Botterill

De Gea távollétében Henderson kiválóan teljesített, ugyanis a Crystal Palace, a Manchester City, a West Ham United és az AC Milan ellen sem kapott gólt. Éppen ezért egyre bizonytalanabb David De Gea jövője a Manchester Unitednél, angol lapértesülések szerint a szezon végén távozhat.

A United trénere a hétvégi Brighton elleni győzelem után beszélt a kialakult helyzetről, Solskjaer szerint Henderson és De Gea a szezon hátralévő részében megosztják majd feladataikat a kapus poszton.

"Tudom, hogy Dean és David helyzete rövid időn belül a címlapokon lesz. A helyzet az, hogy van két remek kapusom, és most megtaláltam azt a játékrendszert, amiben mindketten játszani fognak, persze nem egyszerre. Mindketten megérdemlik, hogy többet játszanak, biztos vagyok benne, hogy mindkettejüket látni fogjuk még a továbbiakban a kapunkban" - mondta Solskjaer.

Henderson miatt távozhat De Gea a Unitedtől Forrás: AFP/Laurence Griffiths

Rio Ferdinand, a klub legendája nem gondolja, hogy régi csapattársa elégedett lenne a tartalék szereppel.

Szeret a Manchester Unitedben játszani, a csapattal lélegzik és él, ezt teszi mióta megérkezett a klubhoz. De nem hiszem, hogy itt marad és azt mondja, 'rendben, Dean Hendersoné az elsőszámú mez, én addig leülök és várok.' Esélytelen, nem fog megtörténni, inkább elmegy."