Társoldalunk:

Már a hatodik olasz válogatott focistánál mutatták ki a koronavírus-fertőzést

2021.04.06. 13:39

Pozitív lett a koronavírus-tesztje Federico Bernardeschinek, a Juventus válogatott labdarúgójának, aki már a hatodik fertőzött játékos az olasz nemzeti csapat tagjai közül.

A Serie A-ban címvédő torinói klub kedden jelentette be, hogy a 27 éves támadó a második a keretéből, akinek karanténba kell vonulnia. Korábban Leonardo Bonucci tesztje lett pozitív, miközben a városi rivális Torino hétfőn közölte, hogy az egyik - meg nem nevezett - játékosa szintén koronavírusos.

Az olasz válogatott az elmúlt két hétben három világbajnoki selejtezőt játszott, majd Alessio Cragnóról, a Cagliari kapusáról, Alessandro Florenziről, a Paris Saint-Germain védőjéről, illetve a szintén a PSG-ben szereplő Marco Verrattiról derült ki, hogy elkapta a fertőzést. A válogatott szakmai stábjából négyen betegedtek meg, nekik a múlt szerdai tesztjük lett pozitív.

Az élvonalban szereplő Sassuolo elővigyázatosságból kihagyta a szombaton rendezett AS Roma elleni mérkőzés keretéből a válogatott Gian Marco Ferrarit, Manuel Locatellit, Domenico Berardit, valamint Francesco Caputót.

Olaszországban tavaly február óta 110 ezer halálos áldozata van a járványnak, ez Európában a második legmagasabb szám Nagy-Britannia után. A legutóbbi adatok szerint Olaszországban változatlanul több százan veszítik életüket koronavírus-fertőzésben.