A Real Madrid elnökjelöltje megválasztása esetén nem kérne Zidane-ból

Real Madrid v Atalanta - UEFA Champions League leg 2,Round of 16,UEFA Champions League​​​​​​​ Horizontal
MADRID, SPAIN - MARCH 16: Head coach Zinedine Zidane (R) of Real Madrid gestures during the UEFA Champions League Round of 16 match between Real Madrid and Atalanta at Alfredo Di Stefano Stadium on March 16, 2021 in Madrid, Spain. Burak Akbulut / Anadolu Agency (Photo by BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A Real Madrid elnöki székére pályázó Enrique Riquelme a COPE és a Radio Marca számára adott interjúban kijelentette, megválasztása esetén nem Zinadine Zidane irányítaná a fővárosi csapatot.

"Nálam nem Zidane lenne az edző. A sportigazgatóságommal egészen más profilú szakemberben gondolkodunk. Személy szerint nagyon szeretem Jürgen Klopp stílusát, de Raúl is kiváló munkát végez (a Real Madrid második csapatánál, a Castillánál - a szerk.) – mondta a 32 éves, megújuló energiában utazó üzletember, aki elmondása szerint saját vagyonából állta az elnöki pályázathoz szükséges 92,5 millió eurós bankgaranciát.

Zinedine Zidannak aligha kell attól tartania, hogy új főnöke lesz Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Burak Akbulut

Riquelme beszélt Erling Haalandról is. A 20 éves norvég támadó jelenleg a futballpiac legkeresettebb játékosa, szinte minden sztárcsapat őt akarja megszerezni. Az üzletember állítása szerint ő és a stábja már tárgyalt Mino Raiolával, beszéltek Haaland áráról, amit "érdekes"-nek nevezett.

A jelenlegi elnök, Florentino Pérez által már két éve üldözött francia klasszisról, Kylian Mbappéról viszont azt mondta Riquelme, hogy a megszerzése inkább csak illuzió, és fontosabb, hogy rendben legyen a klub költségvetése.

Természetesen szóba került Cristiano Ronaldo esetleges visszatérése is a Juventustól. "Napirenden tartom Ronaldo visszatérését, hiszen ő rengeteget jelent ennek a klubnak. Nincs öreg vagy fiatal játékos, csak jó és rossz játékos."

Ahogy Barcelonában, úgy Madridban sem csupán egy hétköznapi voksolást jelent az elnökválasztás. A 2009 óta az elnöki székben ülő, 74 éves Florentino Pérez szeretné a negyedik ciklusát is megkezdeni, ráadásul aligha engedné át a dicsőséget, hogy más avassa fel az új Bernabéu-stadiont. Április 1-jén megjelent egy közlemény, amiben az izgazgatónács számára ki lett adva a feladat a választás kiírására. Riquelme szerint azonban az új szabályok – húsz évnyi pártolói tagásg és az említett majd' százmilliós banki letét – az esetleges jelentkezők többségét minden bizonnyal távol tartják a megméretéstől.