Társoldalunk:

A United egykori sztárja szerint óriási hiba volt eladni ezt a három játékost

2021.04.07. 09:34

Louis van Gaal az Old Traffordon töltött két éve alatt 10 játékost adott el, miközben több mint 300 millió fontot költött az érkezőkre. A klub egykori hátvédje, Rio Ferdinand azt nyilatkozta, hogy szerinte abból a tíz távozóból hármat soha nem lett volna szabad elengedni. Hogy kik ők, és miért volt hiba eladni őket, arról a cikk lebbenti fel a fátylat.

Hernándezt, Welbecket és Rafaelt nem szabadott volna elengedni. Remek United-játékosok voltak." - mondta a hatszoros angol bajnok a FIVE című YouTube-csatornáján.

"A Manchester Unitedben akartak játszani, és tudták, hogy ez mit jelent. Nyerni akartak, ráadásul tagjai voltak annak a csapatnak, amely még tudta, hogyan kell nyerni. Továbbadhatták volna ezt a tudást a következő generációnak, de van Gaal irányítása alatt ez nem történhetett meg." 

A MU Sir Alex Ferguson távozása óta nem volt képes aranyérmet nyerni a Premier League-benForrás: AFP/Andrew Yates

Welbeck a hétvégén gólt szerzett az Old Traffordon korábbi klubja ellen, Ferdinand pedig külön kiemelte a Brighton támadóját.
Welbeckben minden megvolt, ami egy United-játékosban meg kell, hogy legyen. Szorgalmas és alázatos volt, illetve megértette, mit jelent ezt a klubot képviselni" – dicsérte Ferdinand a 30 éves angol csatárt.

Welbeck a harmadik gólját lőtte a Unitednek, mióta 2014-ben elhagyta a klubotForrás: AFP/Clive Brunskill

Van Gaal 2014-ben 18 millió fontért adta el Welbecket az Arsenalnak, a helyére pedig Radamel Falcao érkezett kölcsönbe, azonban a kolumbiai támadó a klub egyik legpocsékabb igazolása lett, mindössze négy gólt szerzett a Unitedben.