Társoldalunk:

Király Gábor nem megy Petry Zsolt helyére

2021.04.07. 19:02

Király Gábor visszautasította a felkérést, és nem vállalta el a Hertha BSC labdarúgócsapatának kapusedzői posztját, miután a német klub kedden menesztette Petry Zsoltot.

Király az NSO-nak megerősítette, hogy megkeresték a német fővárosból, ő azonban nem vállalta a feladatot. 

A pályafutásom és a Berlinben töltött hét év ismeretében talán nem meglepő, hogy a Hertha mindig is különleges klub volt számomra, amely fontos helyet foglalt el a szívemben, és ez így van a mai napig is. Megtisztelő, hogy újra felvetődött a nevem a klubnál, de jelen helyzetben sajnos nem mondhattam igent a felkérésre. Napi szinten rengeteg a teendőm a Király Sportegyesülettel és a sportlétesítménnyel, most nem tudtam volna ezt magam mögött hagyni" - fogalmazott a kapus.

Király Gábor nem vállalta el Hertha kapusedzői posztjátFotó: Szabó Gábor - Origo

A 45 éves Király Gábor - aki 108 szereplésével társbérletben válogatottsági rekorder - a mostani vezetőedző, Dárdai Pál csapattársaként 1997 és 2004 között volt a Hertha játékosa. 

Az exkapus két éve vonult vissza, azóta szülővárosában, Szombathelyen üzemelteti sportközpontját. 

A német egyesület kedden menesztette Petry Zsoltot azon kijelentései miatt, amelyeket a Magyar Nemzetnek adott interjúban a bevándorlással és az azonos neműek házasságával kapcsolatban tett.