Társoldalunk:

A spanyol szövetség nem akarja, hogy nézők legyenek a bilbaói Eb-meccseken

2021.04.08. 07:57

A Spanyol Labdarúgó-szövetség szerint megvalósíthatatlan a baszk kormány terve, mi szerint júniusban Bilbaóban nézők előtt rendezzenek Európa-bajnoki mérkőzéseket - írja a Marca. A szervezet négy pontot tartalmazó nyilatkozatot adott ki ezzel kapcsolatban.

- Hamis, hogy az RFEF részt vett vagy megegyezett a baszk kormánnyal ezeknek az egészségügyi feltételeknek a megállapításában, amelyeknek szerintük lehetetlen megfelelni. Szerdán megkapta azokat a követelményeket, amelyeket a baszk kormány a nyilvánosságra hozott a júniusi Eb-re vonatkozó terveikkel kapcsolatban.

- Az a követelmény, hogy a népesség 60%-át be kell oltani Baszkföldön és Spanyolország többi részében június 14. előtt, vagy pedig a járvány miatt kórházban fekvők aránya nem haladja meg a népesség 2%-át a mérkőzések időpontjáig. Ezt a szövetség lehetetlen célkitűzésnek tartja jelenleg.

- A baszk kormány hét feltételt írt elő, amelyek szintén kumulatívak, és nyilvánvalóan lehetetlen lesz betartani őket. Ezért az UEFA döntése volt azon kijelentés, hogy miután ezt a dokumentumot elemezték úgy döntöttek, hogy lehetnek nézők Bilbaóban.

- Az RFEF az egyenlőség elvén alapulva és a bilbaóiak védelmében támogatja a baszk kormány ezen kezdeményezését, de csak akkor, ha ugyanezeket a feltételeket elfogadják az Eb-nek otthont adó bármely más városban is. Viszont erre szerintük csekély az esély.