Kiderült a dortmundi csodatini mezszámának titka

Soccer Champions League / Borussia Dortmund - FC Sevilla 2: 2. jersey professional footballer enthusiasm 2nd leg jubilant men ball sport jubilation European competition SPO professionals CL cheers return game happiness single player soccer football happy
Erling HAALAND r. (DO) Arm in Arm with Jude BELLINGHAM (DO), Soccer Champions League, Round of 16 return match, Borussia Dortmund (DO) - FC Sevilla (SEV) 2: 2, on March 9th, 2021 in Dortmund / Germany. Â | usage worldwide (Photo by Anke Waelischmiller/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A Borussia Dortmundban játszó 17 éves Jude Bellingham már a Birmingham City csapatában is a 22-es mezt viselte, és ez nem véletlen, ugyanis ez a szám megmutatja, hogy melyik szerepkörökben érzi otthon magát a pályán.

Ugyan Jude Bellingham szemtelenül fiatal, mégis roppant érett futballt játszik. Talán ennek is köszönhető, hogy előző klubja, a Birmingham City mindössze 44 lejátszott tétmeccs után visszavonultatta a 22-es mezszámát, miután tavaly nyáron a Dortmundhoz igazolt.

Jude Bellingham minden idők legfiatalabb dortmundi góllövője Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Anke Waelischmiller/Sven Simon

Mike Dodds, a Birmingham City futballakadémiájának vezetője a talkSPORT 2-nak elárulta a misztikus mezszám eredettörténetét. Elmondása szerint az angol klubnál a 17 éves játékost mindig arra ösztökélték fiatalabb korában, hogy ne csupán egyetlen szerepkörre fókuszáljon, hanem próbáljon meg a pályán minél több pozícióban helytállni.

A fiatal tehetség leginkább a 4-es, a 8-as és a 10-es szerepkörben szeret játszani, éppen ezeknek a számoknak az összege adja Bellingham mezszámának összegét, vagyis a 22-est.

"Emlékszem hétéves lehetett, amikor először láttam edzeni. Az volt az első benyomásom róla, hogy nem rossz, viszont egyáltalán nem tűnt ki a társai közül. Majd körülbelül 13 éves korában elkezdett iszonyatos tempóban fejlődni. Akárcsak a többi srác ebben a korban, ő is 10-es akart lenni.

Felcsillant a szeme, és onnantól kezdve végig kitartott a mezszám mellett, és ez a játékában is látható." –mondta Mike Dodds.