Társoldalunk:

Régen volt ennyire fontos el Clásico, mint a szombat esti

2021.04.10. 10:22

Szombat este 21.00 órakor a Real Madrid a Barcelona csapatát fogadja a spanyol bajnokságban az Alfredo Di Stefano stadionban. A bajnokságot még mindig az Atlético Madrid vezeti, a Barcelona előtt egy, a Real Madrid előtt három ponttal, így nagyon komoly tétje lehet az esti meccsnek. Az Atlético vasárnap lép majd pályára a Betis ellen.

A Barcelona 19 bajnoki óta veretlen, és újra a saját kezében lehet a sorsa. Ha az összes meccsét megnyeri a bajnokságban, biztosan bajnok lesz. Ez azért is érdekes, mert januárban még hét pont volt az Atlético előnye úgy, hogy két meccsel kevesebbet játszott, de az elmúlt két hónapban Diego Simeone csapata sokat botladozott.

Lehet, hogy a Barcelona és a Real Madrid sem ugyanaz már, mint volt mondjuk három vagy négy évvel ezelőtt, de mindkét csapat a szezont tekintve talán a legjobb formájában van, ez pedig bizakodásra adhat okot mindkét oldalon.

Karim Benzema és Lionel MessiForrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

A Real Madrid Karim Benzema remeklésében bízhat és abban, hogy a Liverpool ellen hét közben egészen simán nyert Zidane csapata. A francia edző szerint lebecsülik a csapatát, de ő hisz a játékosaiban, akikkel negyedszer nyerhetne BL-t és címet védhetne a bajnokságban, ami vitathatatlanul a legnagyobbak közé emelné őt.

Azt se felejtsük el, hogy a Real úgy nyert a Liverpool ellen, hogy az alapvédelemből három ember hiányzott, miközben Lucas Vázquez remekül megoldotta a jobboldali védekezést. Az inkább nyárra lehet érdekes, hogy neki és Sergio Ramosnak is lejár majd a szerződése. Az viszont estére, hogy Ramos, Carvajal és Varane sem játszhat majd.

Ronald Koeman pályafutásában meghatározó lehet az esti meccs. A nehéz kezdés ellenére egy győzelemmel a tabella élére állhatna, minimum vasárnapig a Barcelona, és a holland kitolhatná barcelonai munkaidejét. Xavi Hernandez érkezése elkerülhetetlennek tűnik, de Koeman még maradhat, ha bajnokságot nyer ezzel a csapattal.

A vendégeknél Piqué hiányában Frenkie De Jong léphet majd hátrébb, és Koeman zsinórban negyedszer küldheti pályára ugyanazt a csapatot, amelyben Dembélé, Lionel Messi és Antoine Griezmann támad elől.

A Realnak könnyen lehet, hogy váltania kell a Liverpool elleni meccshez képest, amikor a szélső védők megállítása és a helyükön támadás volt a fő cél,

Ami a két csapat sorsolását illeti, a Realnak már nem lesz nehéz ellenfele, míg a Barcelona és az Atlético még játszik egymással, így egy döntetlen talán Madridban lenne elfogadhatóbb – mindkét madridi csapatnak.