Koeman szerint a bíró miatt kapott ki a Barcelona a Real Madridtól

fbl Horizontal
Barcelona´s players argue with Spanish referee Jesus Gil Manzano during the "El Clasico" Spanish League football match between Real Madrid CF and FC Barcelona at the Alfredo di Stefano stadium in Valdebebas, on the outskirts of Madrid on April 10, 2021. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
Ronald Koeman, a Barcelona vezetőedzője a játékvezetőt hibáztatja azt követően, hogy csapata a szombati El Clásicón 2-1-re kikapott a címvédő Real Madrid otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának rangadóján.

A holland tréner szerint a hajrában Jesus Gil Manzano két alkalommal nem ítélt büntetőt a javukra - mindkétszer Ferland Mendy és Martin Braithwaite esetére utalt -, ezzel szerinte a bajnoki címért zajló versengésből is kiestek, mert az eddigi három esélyes csapatból csak kettő maradt versenyben. A tabella élére lépő Real Madridnak, valamint a fordulóban csak vasárnap (ma) este a Betisnél vendégeskedő Atléticónak egyaránt 66-66 pontja van, a katalánoknak 65.

"Ha Barcelona-drukkerként nézte valaki a meccset, akkor nagyon bosszantja a játékvezető két döntése.

– elégedetlenkedett Koeman, aki utalt az ősszel otthon 3-1-re elveszített El Clásicóra is, amelyen véleményes büntető segítette győzelemhez a fővárosi vendégcsapatot. Hozzátette: más választásuk nincs, minthogy ismét elfogadják ezt a számukra rossz helyzetet, és befogják a szájukat.

Mendy és Braithwaite esete a 84. percben:

Koeman a bíró kritizálása mellett elismerte gyenge pontjaikat is.

"Az első félidőben támadásban és védekezésben sem játszottunk jól, de a második felvonásban már jobbak voltunk, és csak azt kérném, hogy a játékvezető helyes döntéseket hozzon" - mondta.

Zinédine Zidane, a Real Madrid francia szakvezetője nem ért egyet kollégájával, már ami a tizenegyesgyanús szituációkat illeti.

A mi szempontunkból különben is sokkal fontosabb, amit a pályán tettünk. Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, bár utána akadtak nehézségeink, mert a Barcelona kiváló csapat. De így is sok lehetőségünk volt a harmadik gólunk megszerzésére. Nagyon elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel, megérdemelt a győzelmünk, amiről senki nem mondhatja, hogy a játékvezetőnek köszönhetjük" – nyilatkozta.

A szakadó esőben megrendezett szombati összecsapáson Karim Benzema a 13. percben szerezte meg a Real Madrid vezető találatát, majd negyedórával később Toni Kroos szabadrúgásból növelte csapata előnyét: lövését követően a labda két katalán játékost is érintve vágódott a kapuba. A 60. percben Oscar Mingueza révén szépítettek a vendégek, majd a folytatásban mindkét kapu előtt alakultak ki komoly gólszerzési lehetőségek, de az eredmény már nem változott. A házigazda az utolsó percekre megfogyatkozott: Casemiro gyors egymásutánban két sárga lapot kapott, így a 90. percben kiállították.