Társoldalunk:

A PL-csapat sztárja tudományos alapon számolta ki, mennyi fizetés jár neki

2021.04.11. 09:26

Kevin De Bruyne, a Manchester City belga középpályása a héten 2025-ig meghosszabbította szerződését Pep Guardiola csapatánál. Az aláírásig vezető folyamat meglehetősen rendhagyó volt.

A 29 éves futballistának még két év hátra volt az előző szerződéséből, ő azonban újabb két évvel meghosszabbította azt, és ha valóban 2025-ig a klub játékosa marad, akkor kereken egy évtizeden át fogja szolgálni a Cityt.

Mint azt a Mirror című brit lap írja, De Bruyne manapság szokatlan módon nem alkalmaz ügynököt (korábbi tanácsadója, Patrick De Koster éppen előzetes letartóztatásban van különböző pénzügyi visszaélések miatt), az édesapja az, aki a segítségére van. Ügynök híján a belga futballista mintegy 8 millió fontot spórolt meg magának, ha a nemzetközi futballban igen szerénynek számító 10 százalékos jutalékkal számolunk.

Kevin De Bruyne a pályán is fantasztikus, de azon kívül sem egy hétköznapi fickóForrás: AFP/Gareth Copley

És ha már számok. De Bruyne egyébként sem volt nehéz helyzetben, hogy a maga hasznosságáról meggyőzze a klubvezetést, ő azonban még felfogadott egy adatelemző szakembert, akinek a segítségével pontról pontra kiszámolta, hogy milyen sokat is jelent ő a Manchester City számára. A pályán töltött percek, a góljai és gólpasszai számai (előbbiből 105-nél, utóbbiból 165-nél jár), a segítségével megnyert trófeák (két bajnoki cím, egy FA- és négy ligakupa eddig), és a jövőben megnyerhető címek esélye is bekerült a képletbe.

De a belga szakember azt is kiszámolta, hogy a jelenlegi csapat adottságait figyelembe véve, mekkora esély mutatkozik ezeknek az újabb trófeáknak a megnyerésére. És miután a sikerekben minden bizonnyal döntő érdemei lesznek De Bruynének, meg is kell őt fizetni: így az addigi heti 350 ezer fontos fizetése helyett 400 ezer fontot kértek. És meg is kapták, így aztán a belga sztár 2025-ig 83 millió fontért cserébe kanyarította aláírását a szerződés aljára.