Vágólapra másolva!
Az NK Osijek a válogatott Kleinheisler László góljával ért el 2-2-es döntetlent a Slaven Belupo otthonában a horvát labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának vasárnapi játéknapján. A szlovák bajnokságban Holman Dávid büntetőből volt eredményes a címvédő Slovan Bratislava színeiben a Dunaszerdahely otthonában, ahol szintén 2-2-es döntetlen született.

Kleinheisler a hazaiak 2-1-es vezetésénél a 71. percben szerzett gólt, a tizenhatoson kívül kapott labdát, becselezte magát egészen az öt és feles sarkáig, majd higgadtan a kapuba lőtt.

A válogatott támadójátékos végig a pályán volt, és a 2019 januári leigazolása óta a nyolcadik - a mostani idényben a negyedik - gólját szerezte eszéki színekben a horvát élvonalban. Klubtársa, Gyurcsó Ádám ezúttal nem szerepelt a keretben.

Az NK Osijek a tabella első helyén áll, előnye egy pont a Dinamo Zagrebbel szemben, ám a fővárosiak két mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Holman Dávid kezdő volt, a hatodik percben értékesítette a tizenegyest, a 67. percben sárga lapot kapott, majd öt perccel később lecserélték. Holman a mostani idényben kilencedik alkalommal volt eredményes a szlovák élvonalban.

A hazaiaknál Kalmár Zsolt súlyos térdsérülés miatt hiányzott a keretből, az ugyancsak magyar válogatott Schäfer András pedig a 77. percben lépett pályára.

A felsőházi rájátszás tabelláját a Slovan vezeti 62 ponttal, a második helyezett FC DAC-nak 49 pontja van.