Társoldalunk:

Megint megbukott a videobíró - most a Premier League-ben hozott megdöbbentő ítéletet

2021.04.12. 21:22

A kiesés elől menekülő West Bromwich Albion a Southampton csapatát fogadta a Premier League hétfő esti meccsén, és egy érdekes játékvezetői ítéletet követően végül 3-0-ra nyerni tudott.

A meccs elején a korábban Újpesten is focizó szenegáli Mbaye Diagne fejelt a kapuba, de a partjelző lest intett.

A videobíró természetesen visszanézte az esetet, és habár jól látszott a felvételeken, hogy Diagne nem volt lesen, végül nem adták meg a gólt, mert nem volt elég bizonyíték, hogy felülbírálják a pályán hozott ítéletet.

A lenit képen jól látszik, hogy Mbaye Diagne takarásban van, csapattársa, Kyle Bartley mögött áll, miközben a piros mezes Jannik Vestergaard egyértelműen játékban tartja a csatárt. A képen az is jól látszik, hogy Kyle Bartley van lesen, hozzá is húzták be a vonalat, de neki semmi szerepe nem volt a gólban.

A Sky felvételein látszik, hogy rossz lábhoz húzták be a vonalatForrás: Origo

A hivatalos magyarázat szerint Bartley takarta a vonalban álló kamera képét, ezért a VAR nem tudott pontosan ítélni, maradt tehát a pályán hozott - rossz - ítélet.

Végül nem volt sorsdöntő ez a helyzet, mert a meccset 3-0-ra nyerte a WBA Pereire, Phillips és Robinson találataival. A West Brom a győzelem ellenére is utolsó előtti, nyolc pontra van a biztonságos helyektől.