Társoldalunk:

Az állásába került a Bundesliga-csapat edzőjének a Szalai Ádámék elleni vereség

2021.04.12. 09:33

Menesztette Markus Gisdol vezetőedzőt az 1. FC Köln, amely kiesőhelyen áll a német labdarúgó-bajnokságban. A szezon végéig a 67 éves Friedhelm Funkel irányítja a csapatot. 

A tabellán utolsó előtti (17.) kölniek a 28. forduló vasárnapi játéknapján házigazdaként 3-2-re kikaptak Szalai Ádám csapatától, a Mainztól, ezt követően döntött a 2019 novemberében kinevezett Gisdol menesztéséről a vezetőség.

Markus Gisdolt kirúgtákForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Thilo Schmuelgen

"Az edzőváltással új lendületet akarunk adni a csapatnak ebben a döntő fontosságú időszakban" - mondta Horst Heldt sportigazgató. Hozzátette, keserű volt a Mainz elleni vereség, mert a csapat nagyon meg akarta nyerni a találkozót, és bár ismét jól teljesített, mégsem sikerült pontot szereznie.

Hat fordulóval az idény vége előtt a Kölnnek 23 pontja van, hárommal kevesebb, mint az osztályozós helyen álló Arminia Bielefeldnek, valamint Dárdai Pál vezetőedző együttesének, a Hertha BSC-nek.

A klub hétfői bejelentése szerint a szezon végéig a 67 éves Friedhelm Funkel irányítja a csapatot, aki 2002 februárja és 2003 októbere között már volt a Köln edzője. Akkor az együttes előbb kiesett a Bundesligából, ám a következő szezonban visszajutott. Funkel legutóbb a Fortuna Düsseldorf edzője volt, onnan tavaly januárban távozott.