Kiverte a PSG a címvédő Bayernt, lehet, hogy ez volt az előrehozott döntő

Horizontal
Bayern Munich's German goalkeeper Manuel Neuer misses the ball kicked by Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe (C) next to Bayern Munich's French defender Lucas Hernandez (R) during the UEFA Champions League quarter-final second leg football match between Paris Saint-Germain (PSG) and FC Bayern Munich at the Parc des Princes stadium in Paris, on April 13, 2021. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája címvédője, a Bayern München 3-2-es hátrányát idegenben próbálta ledolgozni a tavalyi döntős ellenfél, a Paris Saint Germain ellen. A müncheniek félidőben 1-0-ra vezettek, a második félidőben viszont már nem született gól, idegenben lőtt több góllal jutott négy közé a PSG. A játéknap másik meccsén 1-0-ra nyert a Porto a Chelsea ellen, de 2-1-es összesítéssel az angolok mentek tovább.

A Bayern München hazai pályán kapott ki a negyeddöntő első meccsén 3-2-re a Paris Saint-Germaintől és a visszavágó sem ígérkezett egyszerűnek a bajorok számára. Leon Goretzka hiába utazott a csapattal, nem épült fel a sérüléséből, így a keretbe se került, de Jerome Boateng, Lucas Hernandez és Kinglsey Coman is visszatérhetett, mindhárman kezdtek is. A lengyel csodacsatár, Robert Lewandowski már megkezdte az edzéseket, miután az Andorra elleni válogatott meccsen megsérült, de még nem játszhat.

A Bayern hiába lőtt az első meccsen 31-szer is Navas kapujára, a PSG 3-2-re nyert, Hansi Flickkel először kapott ki a müncheni csapat a Bajnokok Ligájában, a PSG pedig félig visszavágott a tavalyi, 1-0-ra elveszített döntőért.

Érdekesség, de a Bajnokok Ligájában még egy csapat sem tudott továbbjutni úgy, hogy az első meccset hazai pályán 3-2-re elveszítette.

A PSG nem számíthatott a csapatkapitányra, Marquinhosra, így Danilo került Presnel Kimpembe mellé.

Mauricio Pochettino csapata a Navas - Dagba, Danilo, Kimpembe, Diallo - Gueye, Paredes - Di María, Neymar, Draxler - Mbappé csapattal kezdett, a Bayern pedig a Neuer - Pavard, Boateng, Hernandez, Davies - Kimmich, Alaba - Müller, Coman, Sané - Choupo-Moting összeállításban lépett pályára.

A meccsen az első nagy helyzet a PSG előtt adódott, egy kontra után Kylian Mbappé lőtte el Neuer kapuja előtt keresztbe a labdát. Nem sokkal később a német védőkről került Neymar elé a labda, estében lőtt a brazil, de Neuer jól zárta a szöget.

A túloldalon a 25. percben Sané lövése volt az első komolyabb lehetőség, de nem talált kaput a Bayern játékosa. Nem sokkal később Kimmich is távolról lőtt, de szinte ugyanúgy kapu mellé.

Neymar az első félidőben eldönthette volna az egész párharcot Forrás: AFP/Franck Fife

A 27. percben Neymar ziccerét védte Neuer. Di Maria indította Mbappét, aki remekül tálalt középre, de a Bayern kapitánya meccsben tartotta a csapatát.

Öt perccel később Mbappé ugrott volna ki a félpályától a bíró azonban óriási meglepetésre lest fújt. Még ha az is lett volna, akkor is el szokták engedni, hogy utólag nézzék meg, ezért van a videóbíró - de a lassításból kiderült, szó sem volt lesről.

Mbappé egyedül, ziccerben vihette volna a labdát Neuerre.

Két perccel később megint Neuer volt munkában, amikor Neymar lövését tolta ki.

A 37. percben Neymar újra a kapufát találta el, egy fantasztikus tekerés után lőhetett volna gólt, majd két perccel később a brazil egy fantasztikus akció végén találta el újra a kapufát, Neuer itt is már verve volt.

A kihagyott helyzetek után a Bayern a 40. percben büntetett. Alaba lövése pattant ki Navasról, majd Choupo-Moting tudott a kapuba fejelni.

A félidő végén még Alaba lövését védte Navas, majd Sané lövését is, így 3-3-as összesítéssel fordultak a csapatok.

A második félidő elején Alaba lőtt kapu mellé, majd megint Neymar került helyzetbe, de egy kevéssel lemaradt Di Maria beadásáról.

Az 58. percben cserélnie kellett a PSG-nek, Bakker jött Diallo helyére.

A hosszú hajrát a csereként beállt Kean helyzete nyitotta, de csúnyán kapu fölé lőtt. A 78. percben egy kontra után Mbappé indult meg, majd a léc alá lőtte a labdát, de les miatt – most jogosan, és utólag, ahogy kell– elvették a gólját.

A Bayern egyre jobban kitámadott, a PSG pedig kontrákkal próbálta bevinni a végső csapást.

A hajrára Flick Javi Martínezt küldte be csatárnak, de semmi nem jött össze a németeknek. A túloldalon Neuer szerelt becsúszva Neymar elől. Szinte csoda, de nem született több gól a meccsen, a PSG 3-3-as összesítés után, idegenben szerzett több góllal jutott tovább.

A párizsiak ellenfele a Borussia Dortmund vagy a Manchester City lesz.

A játéknap másik meccsén a Chelsea újra Sevillában lépett pályára a Porto ellen, ezúttal az angolok számítottak pályaválasztóknak. Előző héten a Porto 2-0-ra kikapott, így a legtöbben lefutottnak tekintették ezt a párharcot.

Thomas Tuchel csapata a Mendy - Azpilicueta, Thiago Silva, Rüdiger - James, Jorginho, Kanté, Chilwell - Mount, Havertz, Pulisic összeállításban kezdett, a Porto pedig a Marchesin - Manafa, Mbemba, Pepe, Zaidu - Sergio Oliveira, Uribe, Grujic - Marega, Corona, Otavio csapattal lépett pályára.

A meccs első komoly helyzete a Portóé volt, Mendy passzolta el a labdát, amire Otavio csapott le, de a lövését blokkolni tudta Jorginho, aki könnyen lehet, hogy góltól mentette meg a csapatát.

A folytatásban mindkét csapatnak távoli lövései voltak, de az első játékrészben végül nem volt kaput eltaláló lövés.

A második félidőben Taremi fejesét fogta Mendy, majd záporoztak középre a portugál szögletek, de nem alakult ki veszély a kapuk előtt.

A hosszabbítás pillanataiban Taremi szerzett egy fantasztikus gólt, amivel végül 1-0-ra nyert a Porto, de a Chelsea a 2-1-es összesítéssel jutott a legjobb négy közé, Tuchel és Löw Zsolt csapatának ellenfele a Liverpool vagy a Real Madrid lesz.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:

Chelsea (angol)-FC Porto (portugál) 0-1 (0-0)
gól: Taremi (94.)
Továbbjutott: a Chelsea, 2-1-es összesítéssel.

Paris Saint-Germain (francia) - Bayern München (német) 0-1 (0-1)
gól: Chuopo-Moting (40.)
Továbbjutott: a PSG, 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.