Rómában is lehetnek nézők a stadionban a foci-Eb meccsein

AS Roma vs Cagliari - Serie A Curva Sud General News Roma v Cagliari Serie A 2019-2020 Serie A Match Serie A Soccer sports Horizontal GYPSY SPORT-ACTION FOOTBALL
General view of Olympic Stadium before the Italian Serie A football match between AS Roma and Cagliari at the Olympic Stadium in Rome, on october 06, 2019. (Photo by Silvia Lore/NurPhoto) (Photo by Silvia Lore / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az olasz kormány engedélyezi, hogy nézők előtt rendezzék meg a nyári labdarúgó Európa-bajnokság római mérkőzéseit.

Az ország futballszövetsége (FIGC) kedden közleményben tudatta a kormány hivatalos álláspontját, hozzátéve, hogy a stadion befogadóképességének minimum 25 százalékos kihasználásával számol.
A főváros három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont a kontinensviadalon, melyet 12 városban - köztük Budapesten - bonyolítanak le június 11. és július 11. között.

Közel 20 ezer szurkoló foglalhat helyet a Stadio Olimpicóban Forrás: NurPhoto via AFP/Silvia Lore/NurPhoto/Silvia Lore

Az európai szövetség múlt szerdáig adott határidőt a rendező országoknak arra, hogy jelezzék, tudnak-e majd beengedni nézőket a mérkőzésekre, s ha igen, mennyit. Akkor Olaszország további haladékot kért, mert az aktuális járványhelyzet miatt az illetékes tudományos testület még nem tudott egyértelmű választ adni a kérdésre. Az UEFA ezért április 19-re adott új határidőt, amit közel egy héttel előzött meg a mostani döntés.

Budapest szintén három csoportmeccsnek és egy nyolcaddöntőnek lesz a házigazdája, s a magyar szövetség jelezte, Budapest célja, hogy a Puskás Arénában sorra kerülő négy találkozón a nézőtéri ülőhelyek száz százalékát elfoglalhassák a szurkolók, amennyiben megfelelnek a belépés szigorú követelményeinek.