Társoldalunk:

Szoboszlai Dominik már labdás és futógyakorlatokat is végezhet, ekkor térhet vissza

2021.04.13. 09:58

Májusban csatlakozhat társaihoz a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig sérüléséből gyógyuló magyar válogatott játékosa, Szoboszlai Dominik, aki immár labdás és futógyakorlatokat is végezhet.

A magyar válogatott labdarúgó a labdás és a különböző futógyakorlatoknál sem érez fájdalmat,  így változatlanul megvan az esélye, hogy a következő hónapban már csatlakozzon a társaihoz. Kedd délelőtt MR-vizsgálat szerepel a programban, a kontroll során derül ki, milyen állapotban vannak a csontok, és hogy továbbra is a tervek szerint halad-e a felépülés.

Szoboszlai Dominik hamarosan bemutatkozhat az RB Leipzig együttesébenForrás: RB Leipzig/Twitter

„Azért is nehéz neki, mert ez nem olyan sérülés, amelynek egyértelműen meghatározható rehabilitációs ideje van, az ilyen jellegű gyulladásnál türelmesnek kell lenni, folyamatosan figyelni kell a csontok fejlődését – mondta az nso.hu-nak Esterházy Mátyás, a futballista menedzsere. – Mivel Dominik a karrierje elején jár, fontos, hogy semmit se siettessünk, a lényeg, hogy akkor térjen vissza a pályára, amikor valóban százszázalékos állapotban van,  és a mostani gyulladásnak semmilyen hatása se legyen pályafutása hátralévő részére. Bizakodóak vagyunk, de kellően óvatosak is. Ő természetesen szeretne minél előbb visszatérni, nagyon keményen dolgozik érte, ám a hosszú távú szempontokat sem szabad szem elől téveszteni. Mivel nem vagyok orvos, nem akarok ígérgetni, nem az én tisztem a visszatérése pontos dátumáról beszélni, de most úgy néz ki, hogy továbbra is a tervek szerint halad a felépülése." 

A másik két magyar válogatott játékost, Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató lipcsei együttesre májusban három Bundesliga-mérkőzés vár, ha minden a tervek szerint alakul, a húszesztendős futballista valamelyik találkozón pályára léphet.