Vágólapra másolva!
Jesse Lingard kirobbanó formában játszik az elmúlt hetekben, ennek köszönhetően pedig több európai topklub érdeklődését felkeltette teljesítményével.

Az angol középpályás a Manchester Unitedtől januárban került kölcsönben a West Ham Unitedhez, ahol azóta hihetetlen formában játszik. Lingard vasárnap megszerezte szezonbeli nyolcadik gólját, ezzel beállította egyéni rekordját a PL-ben, ráadásul úgy, hogy február 3. előtt pályára sem lépett az angol bajnokságban. Az első nyolcgólos szezonjában 33 meccsen lépett pályára, idén eddig kilencszer.

A 28 éves játékos formája miatt már több csapattal is szóbahozták az angol lapok, többek között az Arsenal érdeklődéséről lehetett hallani, de az ESPN információi szerint a londoni együttesen kívül a Real Madrid, a PSG és az Inter egyaránt szemet vetett az angol focistára.

Lingard karrierje szempontjából óriási fordulatot jelentene, ha az említett három klub közül valamelyikbe igazolna, lévén, hogy az előző években finoman szólva sem tündökölt az Old Traffordon.

Lingard a West Hamben újra magára talált Forrás: AFP/John Walton

A 24-szeres válogatott játékos szerződése 2022. júniusában jár le a Manchester Unitednél. Azonban a hírek szerint a remek teljesítmény ellenére Ole Gunnar Solskjaer nem számít rá a manchesteri együttesnél, ugyanis egy másik angol középpályást, Declan Rice-t szerezné meg a West Hamtől.

A márciusi vb-selejtezőkön Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya 2019 után ismét számításba vette a nemzeti együttesnél a West Ham Unitednek kölcsönadott játékost, és ha így folytatja, akár a nyári Eb-n is ott lehet.