Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján a Liverpool nem tudta ledolgozni a Madridban összeszedett 3-1-es hátrányát, az Anfield Roadon 0-0-s meccset játszottak az angolok a Real Madriddal. A Manchester City Dortmundban fordított és nyert 2-1-re, így 4-2-es összesítéssel jutott az elődöntőbe. A legjobb négy között Paris Saint-Germain-Manchester City és Real Madrid-Chelsea párharcokat rendeznek majd.

A Real Madrid múlt héten 3-1-re nyert hazai pályán a Liverpool ellen, de a közelmúlt alapján tudhatjuk, nem szabad leírni a Liverpoolt. Az angolok két éve a Barcelona ellen háromgólos hátrányt dolgoztak le az elődöntőben és egy 4-0-s sikerrel ejtették ki a katalánokat.

A két csapatnak a mostani volt a hetedik meccse egymás ellen, az első hármat a Liverpool nyerte, azóta a Real Madrid egy négyes győzelmi szériában van.

A spanyoloknál nem bevethető Eden Hazard, Sergio Ramos, Raphael Varane és Dani Carvajal sem, de az első meccs után kidőlt Lucas Vazquez is. Az angolok védelméből régóta hiányoznak az alapemberek és Jordan Henderson sem épült még fel.

A Liverpool az Alisson - Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson - Fabinho, Wijnaldum, Milner - Mané, Szalah, Firmino csapattal állt fel, Zinedine Zidane pedig a Courtois - Valverde, Nacho, Militao, Mendy - Modric, Casemiro, Kroos - Asensio, Benzema, Vinicius kezdőt küldte pályára.

Szurkolók természetesen nem lehettek az Anfield Roadon, de a Liverpool drukkerei így is feltűntek az utcákon. Ennek a Real Madrid busza látta kárát, ugyanis megdobálták az angolok, így egy ablakot kell majd javítani. Az angolok gyorsan bocsánatot kértek és a rendőrség bevonásával keresik az elkövetőket.

Semmi nem jött össze a Liverpoolnak Forrás: AFP/Paul Ellis

A meccsen rögtön az első percben Karim Benzema maradt a földön, miután James Milner taposta meg a lábát, de tudta folytatni a meccset. A Liverpool nagy elánnal kezdte a meccset, a 2. percben Szalah lőhetett, de Courtois lábbal védeni tudott.

A 11. percben megint a belga védett, Milner tekert a bal felső sarok felé a tizenhatoson kívülről. Nyolc perccel később a Real le is zárhatta volna a párharcot, Karim Benzema hozta magát helyzetbe és a kapufát találta el.

A 38. percben Alexander-Arnold beadásáról maradt le nagyon kevéssel Mané a hosszú oldalon, majd nem sokkal később Szalah lőtt kapu fölé, majd a 42. percben Wijnaldum 11 méterről bombázott kapu fölé.

A Liverpool akár le is dolgozhatta volna a hátrányát, de az első félidőben nem született gól.

A második félidő is Liverpool-helyzetekkel kezdődött, Firmino lövését védte Courtois, majd a brazil fejelt kapu mellé.

A 60. percben Klopp beküldte Jotát és Thiagót is és lehozta Milnert és Kabakot, így még támadóbb lett a hazai csapat.

A 67. percben Vinicius előtt adódott lehetőség, de Alisson remekül lépett ki és védeni tudott. Nem sokkal később Jota lövése landolt az oldalhálóban.

Hősiesen védekezett a Real Madrid Forrás: AFP/Paul Ellis

A hajrában Benzemának volt még egy lehetősége, és hiába szorult be a Real Madrid, a spanyolok remekül védekeztek, nem adtak lehetőséget a Liverpoolnak.

Maradt a 0-0-s eredmény, így 3-1-es összesítéssel jutott tovább a Real és az elődöntőben a Chelsea lesz az ellenfele.

A játéknap másik meccsén a Dortmund 2-1-es hátrányból fogadta a Manchester City csapatát. Az angolok fantasztikus idegenbeli formában érkeztek Németországba, 39 gólt lőttek az utolsó 14 meccsükön.

Érdekes adat, de a játéknapot megelőzően az a csapat, amelyik otthon nyerte egy egyenes kieséses BL-meccs első találkozóját 2-1-re, többször esett ki (15), mint ahányszor továbbjutott (12).

A Borussia Dortmund a Hitz - Guerreiro, Hummels, Akanji, Morey - Can, Dahoud, Bellingham - Knauff, Reus, Haaland csapattal kezdett, Guardiola pedig a szokásos, klasszikus csatár nélküli felállásban, az Ederson - Walker, Dias, Stones, Zincsenko - Rodri, Gündogan, De Bruyne - Mahrez, Bernardo Silva, Foden összeállításban küldte pályára a csapatát.


Az első helyzet a Dortmund előtt adódott a 6. percben, de Dahoud lövését könnyedén védte Ederson. A 15. percben már a brazil is tehetetlen volt, amikor Jude Bellingham elé került a labda, az angol pedig kegyetlenül kilőtte a bal felső sarkot, ezzel pedig már a Borussia állt továbbjutásra.

A 17 éves és 289 napos angol a második legfiatalabb játékos lett, aki gólt szerzett BL-negyeddöntőben. Korábban a Barcelona színeiben Bojan 17 évesen és 217 naposan lőtt gólt a Schale ellen.

A 25. percben egyenlíthetett volna a City, de Bruyne egy labdaszerzés után lőtte telibe a kapufát. A folytatásban állandósult az angolok fölénye, sorra jöttek a szögletek, amik után több veszélyes lehetőség is kialakult, de Hitz mindig a helyén volt, a 38. percben Zincsenko közeli fejesét védte.

Az 52. percben tizenegyest kapott a Manchester City, miután Emre Can fejelte a labdát a saját karjára. A videobíró is sokat gondolkodott, hogy mi legyen a megoldás, de maradt az ítélet, Mahrez pedig belőtte a büntetőt, ezzel újra a City állt továbbjutásra.

Az egyenlítő gól megnyugtatta az angolokat, akik ügyesen tartották a labdát. A 74. percben a vezetést is megszerezhették volna, de Hitz védte De Bruyne lövését. A gól azonban nem maradt el, mert a szöglet után Phil Foden talált be, aki a tizenhatoson kívülről lőtt a rövidbe, a labdája a kapufát is érintette.

A 87. percben zárhatta volna le végleg a párharcot a City, de a kontrát elszórakozták, így maradt a 2-1-es angol siker, és 4-2-es összesítéssel jutott az elődöntőbe Pep Guardiola csapata, ahol majd a Paris Saint-Germain lesz az ellenfél.