Ismét egy korábbi csapattárs lesz Dárdai Pál főnöke a Herthánál

Fredi Bobic becomes the new managing director at Hertha BSC. first league sport sports jersey 19 professional footballer season 2018 18 DFL men Bundesliga ball sport 1 .League league game soccer club jersey club dress club soccer game soccer football SP 2
Photo montage; Fredi Bobic becomes the new managing director at Hertha BSC. Archive photo: Fredi BOBIC (Management Sport Eintracht Frankfurt), single image, trimmed single motif, portrait, portrait, portrvO¬Ut. Soccer 1st Bundesliga, 34th matchday, matchday34, German champions, FC Bayern Munich (M) - Eintracht Frankfurt (F) 5-1, on May 18, 2019 in Muenchen ALLIANZARENA, DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND / OR QUASI-VIDEO. vǬ | usage worldwide (Photo by Frank Hoermann/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Fredi Bobic május végén távozik a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Eintracht Frankfurt vezetőségéből, és a Dárdai Pált vezetőedzőként foglalkoztató Hertha BSC klubmenedzsereként folytatja sportvezetői pályafutását.

A szlovén édesapa és horvát édesanya gyermekeként Mariborban született, de játékosként 37-szeres német válogatott Bobic 2016 óta dolgozik Frankfurtban, a szerződése elvileg 2023-ig érvényes, ám egy ideje már nyilvánvalóvá tette, hogy távozni akar.

"Öt nagyszerű évet töltöttem az Eintracht Frankfurtnál. Ennek az időszaknak a sikerei büszkeséggel töltenek el. Sokat változtunk és sokat alkottunk" – mondta Bobic, aki játékos-pályafutása végén, 2003 és 2005 között a Herthában futballozott, a családja azóta is a fővárosban él.

A csapat 2016-ban csak osztályozón tudott bennmaradni a Bundesligában, de 2018-ban megnyerte a Német Kupát, 2019-ben elődöntős volt az Európa-ligában, most pedig a Bundesliga tabellájának negyedik helyén áll, és első alkalommal lehet főtáblás a Bajnokok Ligájában.

– mondta Philip Holzer klubelnök.

Az Eintrachttól nyáron távozik az osztrák Adolf Hütter vezetőedző - aki a Borussia Mönchengladbach trénere lesz - és Bruno Hübner sportigazgató is, aki nem hosszabbított szerződést. Sajtóhírek szerint Ralf Rangnick a legfőbb jelölt a vezetőedzői és a sportigazgatói posztra, ám ő jó esélyekkel pályázik a német válogatott szövetségi kapitányi tisztségére is.

– mondta nemrégiben Dárdai Pál, aki örömmel fogadja korábbi csapattársa érkezését.

A Hertha legutóbbi klubmenedzsere, Michael Preetz (aki annak idején szintén volt Dárdai csapattársa a Herthában) január végén, Dárdai második vezetőedzői kinevezése előtt távozott a klubtól. A fővárosiakat továbbra is a kiesés fenyegeti, mert csupán a 14. helyen állnak, de a gazdag befektető, Lars Windhorst célja, hogy a csapat hamarosan meghatározó tényező legyen Európában.