Vágólapra másolva!
A BL-kiesésről, az esetleges kupagyőzelemről, a futball utáni életéről, a válogatottról és keresztnevének változásáról is beszélt az nso.hu-nak Willi Orbán, az RB Leipzig és a magyar válogatott középső védője. 

„A Liverpool megérdemelten jutott a legjobb nyolc közé, de a párharc első meccsét nagyon sajnáltam – felelte a lapnak Willi Orbán, az RB Leipzig és a magyar válogatott 28 éves középső védője. – Ott az első játékrészben semmivel sem futballoztunk gyengébben, gól nélküli állásnál Dani Olmo kapufát fejelt, majd a fordulás után két buta hiba után kétgólos hátrányba kerültünk. A visszavágón aztán nem sikerült ledolgozni a hátrányt, esélyünk sem volt a fordításra.

El kell ismerni, hogy az nem a mi esténk volt, így mind a két meccset megnyerve jutott tovább a Liverpool."

Willi Orbán nagyon fontos láncszeme a lipcsei csapatnak Forrás: AFP/Christof Stache

Arra a kérdésre, hogy a Bundesligában öt pont a lemaradásuk a Bayern Münchennel szemben, az sok vagy kevés, egyértelmű választ adott a védő.

„Mivel már csak hat meccs van hátra, és a Bayern Münchent kell üldözni, nagyon sok.

Reálisan nézve akkor lenne esélyünk a bajnoki címre, ha a müncheniek a hátralévő fordulókban kétszer-háromszor is botlanának, de erre nagyon kevés esélyt látok" – árulta el Orbán, aki hozzátette, a Lipcse fejlődése továbbra is törtetlen, és nemcsak ő érzi így, de az eredmények is ezt mutatják. Julian Nagelsmann érkezése után rengeteget fejlődött a játékuk, olyan edző, akitől mindennap tanulhatnak valami újat.

A válogatott védő arról is beszélt, hogy a napokban 2025-ig meghosszabbította a szerződését, sőt, egy záradék szerint pályafutása befejezése után is a klubnál maradhat.

„A záradék egyelőre inkább csak lehetőség, erre majd négy év múlva térjünk vissza. Lehet, hogy akkor újabb hosszabbítás következik, de az is lehet, hogy élek a klub által felkínált lehetőséggel. Ez nagyjából azt jelenti, hogy a Leipzignél vagy egy másik, a Red Bull-családba tartozó egyesületnél beletanulhatnék a sportvezetői vagy edzői szerepkörbe, de ez még tényleg odébb van" – mondta a védő, aki

hozzátette, benne van a pakliban, hogy Lipcséből vonul vissza, majd a válogatottról is beszélt.

„Mondhatjuk, elvégre

Amikor hosszú ideig nem találkoznak a válogatott labdarúgók, mindig kétséges, hogyan sikerül az első meccs. Nekünk ezt a vizsgát a Lengyelország elleni találkozó jelentette, amelyen kis szerencsével nyerhettünk volna, de végül be kellett érnünk a döntetlennel" – árulta el Orbán, aki elmondta, Örült, amikor olvasta, hogy az MLSZ a lehető legtöbb néző előtt szeretné megrendezni az Eb-meccseket.

Willi Orbán nagyon várja már az Eb-t Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

„Nem tudom, ez végül hány szurkolót jelent majd, elvégre a biztonság és az egészség a legfontosabb, de biztos vagyok benne, hogy

karrierem egyik legszebb pillanata lesz, amikor több tízezer néző előtt képviselhetem Magyarországot az Európa-bajnokságon."

A válogatott védő azt is elárulta, hogy előfordult-e, hogy valaha Vilmosnak vagy Tamásnak szólították.

„Ez is egy érdekes történet, Orbán Vilmos Tamás ugyanis sosem voltam. Miután

a vezetéknévnél pedig a szintén magyar Orbán. Miután a szüleim elváltak, Németországban maradtam édesanyámmal, aki úgy döntött, hogy a keresztnevemet a németesebb Willire változtatja, mert a tanárok és a társak az iskolában szenvedtek a Vilmossal, rendre „Vilmosz"-nak ejtették. Úgyhogy a papírjaimon most Willi Thomas Orbán szerepel. Ezzel együtt a válogatottnál néhányan olykor Vilmosnak szólítanak, úgyhogy ez a név sem tűnt el teljesen."

A teljes interjú ide kattintva olvasható el.