Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid védőjét, Stefan Savicot négy mérkőzésre tiltotta el az UEFA, mert a Chelsea elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóján lekönyökölte az ellenfél játékosát, Antonio Rüdigert.

Savic a Chelsea elleni BL-nyolcaddöntő visszavágójának 81. percében azonnali piros lapot kapott a játékvezetőtől az Antonio Rüdigerrel szembeni szabálytalanságáért.

A Chelsea ellen kiállított Stefan Savic (jobbra) négymeccses eltiltást kapott az UEFA-tól Forrás: AFP/Ben Stansall

Az Európai Labdarúgó Szövetség úgy döntött, hogy négy UEFA-mérkőzésről tiltja el a montenegrói játékost a szándékos könyöklés miatt, illetve azért, mert trágár szavakkal illette a bírót.

Savic szabálytalansága, és a kiállítás:

A beinsports.com megírta, hogy a madridi csapat edzője, Diego Simeone is figyelmeztetést kapott a mérkőzésen későn elvégzett kezdőrúgás miatt, magát a klubot pedig 10000 eurós bírságra büntették. Mindemellet az Atléticót további 14000 eurós bírság megfizetésére kötelezték a csapat nem megfelelő viselkedése miatt.

A spanyol együttes 2-0-ra kikapott azon a találkozón a Stamford Bridgen, összesítésben pedig 3-0 lett az eredmény a Chelsea javára, amely azóta a Portót is kiejtette, és a legjobb négy között a Real Madriddal fog megküzdeni a BL-döntőbe jutásért.