Társoldalunk:

Több mint százszor kellett megszakítani a PL-meccs közvetítését egy női partjelző miatt

2021.04.15. 13:01

Több mint száz alkalommal kapcsoltak el a pályáról a hétvégi Tottenham Hotspur–Manchester United Premier League-rangadó során az iráni állami televízió közvetítésében.

Minderről pedig – természetesen akaratán kívül – a találkozó egyik játékvezetői asszisztense, Sian Massey-Ellis tehetett, aki a szabályoknak megfelelően térd fölött végződő rövidnadrágban látta el a feladatát.

Csakhogy iránban a szigorú iszlám jog (saria) értelmében nők nem mutatkozhatnak nyilvános helyen úgy, hogy látszik a térdük, illetve szabadon van a hajuk.

Sian Massey-Ellis mit sem sejtve lépked José Mourinho mögöttForrás: AFP/Clive Rose

Massey-Ellis mindkét szabályt "megszegte", így egyértelmű volt, hogy nem kerülhet képernyőre. És nem is került: az éber adásrendező száznál többször kapcsolt el a pályáról, és mutatotta a Spurs stadionja körüli londoni utcaképet.

A találkozó iráni kommentátora is érezhette, hogy ez talán túlzás (még, ha a jognak meg is felelt), mert a lefújás után úgy búcsúzott, hogy reméli, a nézők élvezték a londoni városnézést. 

Nem ez az első hasonló eset persze az iráni tévé történetében: 2018-ban például az AS Roma–Barcelona BL-negyeddöntőben az olasz csapat címerét takarták ki, mert az a Romulust és Remust szoptató anyafarkast ábrázolja.