Több mint százszor kellett megszakítani a PL-meccs közvetítését egy női partjelző miatt

Horizontal
Tottenham Hotspur's Portuguese head coach Jose Mourinho (L) walks off the pitch with Manchester United's Norwegian manager Ole Gunnar Solskjaer (R) and referees Englishman Christopher Kavanagh (C) and English assistant referee Sian Massey-Ellis (2nd L) after Manchester United's 3-1 win in the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Manchester United at Tottenham Hotspur Stadium in London, on April 11, 2021. (Photo by Clive Rose / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Több mint száz alkalommal kapcsoltak el a pályáról a hétvégi Tottenham Hotspur–Manchester United Premier League-rangadó során az iráni állami televízió közvetítésében.

Minderről pedig – természetesen akaratán kívül – a találkozó egyik játékvezetői asszisztense, Sian Massey-Ellis tehetett, aki a szabályoknak megfelelően térd fölött végződő rövidnadrágban látta el a feladatát.

Csakhogy iránban a szigorú iszlám jog (saria) értelmében nők nem mutatkozhatnak nyilvános helyen úgy, hogy látszik a térdük, illetve szabadon van a hajuk.

Sian Massey-Ellis mit sem sejtve lépked José Mourinho mögött Forrás: AFP/Clive Rose

Massey-Ellis mindkét szabályt "megszegte", így egyértelmű volt, hogy nem kerülhet képernyőre. És nem is került: az éber adásrendező száznál többször kapcsolt el a pályáról, és mutatotta a Spurs stadionja körüli londoni utcaképet.

A találkozó iráni kommentátora is érezhette, hogy ez talán túlzás (még, ha a jognak meg is felelt), mert a lefújás után úgy búcsúzott, hogy reméli, a nézők élvezték a londoni városnézést.

Nem ez az első hasonló eset persze az iráni tévé történetében: 2018-ban például az AS Roma–Barcelona BL-negyeddöntőben az olasz csapat címerét takarták ki, mert az a Romulust és Remust szoptató anyafarkast ábrázolja.