Nyolc néző lézengett az ötvenezres svéd stadionban a bajnokság első mérkőzésén

Previews - UEFA Europa League Final Manchester United F.C. A.F.C. Ajax Arts Culture and Entertainment Club Soccer Coach Examining José Mourinho Photography Portuguese Culture Soccer Soccer Field Stockholm Sweden UEFA Europa League Horizontal ARRIVAL ATHLE
A general view of the stadium ahead of the UEFA Europa League Final between Ajax and Manchester United at Friends Arena on May 23, 2017 in Stockholm, Sweden. (Photo by Foto Olimpik/NurPhoto) (Photo by Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Még a zárt kapus meccseknél is rendhagyóbb körülmények között rajtolt el a hétvégén a svéd élvonalbeli labdarúgó-bajnokág, az Alsvenskan 2021-es idénye.

A tavaszi-őszi rendszerű bajnokság első fordulójában voltak is szurkolók, meg nem is a svéd stadionokban. A vonatkozó kormányrendelet értelmében ugyanis írd és mondd 8, azaz nyolc szurkoló lehetett bent még a legnagyobb létesítményben is. Így például az 50 ezres nemzeti stadionban, a solnai Friends Arénában is ennyien látták, ahogy a helyi AIK 2-0-ra legyőzi a Degerforst.

Eközben a stockholmi Skansen állatkertbe 5000 vendég mehetett be egy időben, vajmi keveset törődve holmi távolságtartási szabályokkal, ahogy az a fenti képen is látszik.

"Mintha tudomást sem vennének rólunk. Úgy tűnik az egészségügyi szakemberek könnyebben találnak megoldást az állatkertekben és a plázákban kialakuló helyzetekre, mint a sportesményeken felmerülőkre" – méltatlankodott a svéd profi liga főtitkára, Mats Enquist.

Victor Edvardsen a Degerfors játékosa, aki korábban játszott az AIK nagy riválisánál, az IFK Göteborg csapatában is, kimondottan sajnálta, hogy csak nyolcan és nem ötvenezren kiabálták neki, hogy "Göteborgban mindenki halszagú".

"Szégyen, hogy csak nyolcan voltak, sokkal jobb lett volna, ha ötvenezren kiabálják ezt nekem. De így is hallottam, és meg kell hagyni, nagyon vicces volt" – mondta Edvardsen a találkozó után.