Társoldalunk:

A világbajnok olasz focista szerint Lukaku komplettebb játékos, mint Cristiano Ronaldo

2021.04.16. 12:36

Luca Toni szerint a listavezető Internazionale belga támadója, Romelu Lukaku komplettebb játékos, mint a Juventus ötszörös aranylabdás klasszisa, Cristiano Ronaldo. A világbajnok olasz csatár, aki többek közt a Juventusban, a Fiorentinában és a Romában is megfordult, a Tuttosportnak adott nyilatkozatában bírálta Cristiano Ronaldo hozzáállását és teljesítményét.

A 25 gólos Ronaldo jelenleg négy találattal vezeti a Serie A góllövőlistáját Lukaku előtt. A belga támadó csapata, az Inter viszont 12 ponttal vezeti a bajnokságot a Juventusszal szemben. Luca Toni, aki 2006-ban a világ legeredményesebb csatára volt, úgy véli, hogy a két csapat közti tetemes különbség Lukakunak köszönhető.
Jelenleg úgy látom, hogy Lukaku komplettebb csatár, mint Ronaldo. Lukaku akkor is meghatározó játékos a csapata számára, ha nem lő gólokat" - mondta a Bayern München korábbi támadója. 

Hiába vezeti Ronaldo a góllövőlistát, így is kritikák érik a hozzáállásátForrás: AFP/Miguel Medina

Ronaldo képességeit ismerve meghökkentő lehet a korábbi olasz támadó kritikája, azonban Lukaku egy dologban valóban jobban áll a portugál klasszisnál, ez pedig a gólpasszok száma. A 27 éves belga támadó kilenc, míg az ötszörös aranylabdás Ronaldo három asszisztot jegyzett eddig az olasz bajnokság idei szezonjában.

Toni erősen bírálta Cristiano Ronaldo hozzáállását is, amiért ledobta a mezét az öltözőfolyosóra a múlt hétvégi Genoa elleni mérkőzés után.
"Nagyon fontos a Juventusnak. Ő az elsőszámú gólfelelős, és sok gólt is szerez. Ugyanakkor nem vagyok lenyűgözve a hozzáállásától, amit a csapat felé mutat." – mondta Toni a Football Italiának.

"Ha visszagondolok arra, amikor még játszottam, én is nagyon önző voltam, de attól, hogy nem sikerült gólt lőnöm egy meccsen, még ott maradtam a pályán, hogy a csapattal együtt ünnepeljek. Felülkerekedtem a csalódottságomon" – zárta a szavait Toni.

Az olasz támadó egy szezont töltött a Juventusban, 15 mérkőzésen mindössze kétszer volt eredményes.