Társoldalunk:

Tizedik szezonjára készül Madridban a Real aranylabdás szárfocistája

2021.04.16. 09:33

Szinte biztosra vehető, hogy a Real Madrid 35 éves horvát középpályása, Luka Modric egy évvel meghosszabbítja szerződését, és 2022-ig a spanyol sztárcsapat játékosa marad.

A spanyol AS értesülései szerint a játékos és klubja mindenben megállapodott egymással a folytatásról, már csak a hivatalos bejelentés várat magára.

Modric mindig is szeretett a Realban futballozni, és készen állt arra, hogy Madridban folytassa karrierjét. A hírek szerint a horvát középpályás a klub által javasolt fizetéscsökkentést is elfogadta, amelyet a járványhelyzet miatt kialakult gazdasági problémák következtében javasolt számára a vezetőség.

Luka Modric 2012 óta a Real Madrid játékosaForrás: AFP/Pau Barrena

A megállapodás értelmében Modric elmondhatja magáról, hogy 10 évet játszhatott a spanyol sztárcsapatban, ugyanis 2012-ben érkezett a Tottenhamtől. Annak idején a Real 35 millió eurót fizetett a labdarúgóért, amely busásan megtérült, ugyanis többek között Modric négy Bajnokok Ligája, két La Liga-cím és egy Spanyol Kupa győzelemhez segítette a fővárosi együttest.

A horvát labdarúgó 2018-ban megnyerte az Aranylabdát is, miután a Reallal BL-t nyert, a horvát válogatottal pedig vb-ezüstöt.

A lassan 36 éves Modric ebben az idényben alapembere Zinedine Zidane csapatának, amely a Bajnokok Ligájában a Chelsea ellen elődöntőt játszhat, és a spanyol bajnoki címért folytatott versenyfutásban is harcban áll.