Társoldalunk:

Döntetlent játszottak Gulácsiék

2021.04.16. 22:37

A német bajnokság (Bundesliga) 29. fordulójának pénteki nyitómeccsén az RB Leipzig fogadta hazai pályán a Hoffenheim csapatát. A gólnélküli első félidőt követően a második félidő hosszabításában Poulsen gólját visszavonták, így nem született gól a találkozón. Az RB Leipzig hazai pályán csak döntetlent játszott a Hoffenheim csapatával.

A Bundesliga 2020/2021-es szezonjából már hat forduló van hátra, és mivel a Bayern München a legutóbb mecccsén csak döntetlent játszott az Union Berlin ellen, így Gulácsi Péterék csapata csak öt pont távolságra van a bajnoki címvédőtől. A lipcseieknél Gulácsi Péter mellett a magyar válogatott másik alapembere, Willi Orbán is kezdőben kapott helyet. 

Az első negyedóra után alakult ki az első nagyobb hazai helyzet: Emil Forsberg fejelte a kapu felé a labdát egy szabadrúgásst követően. Két perccel később Nkunku került óriási helyzetbe a Hoffenheim tizenhatosán belül, de a lövésébe beleléptek a vendégvédők, így nem sikerült megszereznie a vezetést az egyre lendületesebben támadó RB Leipzignek. Az első félidő utolsó utolsó tíz percében inkább a középpályán folyt a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben. A lipcsei csapatnak mindig az utolsó passzát sikerül megakadályoznia a vendég Hoffenheimnek, hogy abból nagyobb helyzet tudjon kialakulni a vendégek kapuja előtt. 

Dani Olmo sem tudott segíteni a csapatán az első félidőbenForrás: AFP/Odd Andersen

Az utolsó öt percben már idegesen is játszottak a hazaiak. A lipcsei Dani Olmo durván szabálytalankodott az egyik vendégjátékossal szemben egy labdaszerzés közben. A 41. percben Sabitzer kapáslövése csak pár méterrel ment mellé, de az első félidőben a bajnoki címre hajtó RB Leipzig nem tudta megszerezni a vezetéstA második félidőben is inkább a szabálytalanságok voltak sűrűbbek a meccsen. A 65. percben a hazaiak játékosa, Sabitzer vállalkozott lövésre a tizenhatosról, de a lövés után a jobb kapufa mellett ment ki a labda. A 72. percben Sorloth lőtt fölé nagy helyzetben. 

Hiába próbálta cserékkel felrázni csapatát az RB Leipzig csapata, Julian Nagelsmann, csapatának nem sikerült megszerezni a győztes gólt a meccs hajrájában, mivel Yussuf Poulsen hosszabításban szerzett gólját a videóbíró visszavonta.A Bayern München négy ponttal vezet a RB Leipzig előtt a bajnokságban, de a bajnoki címvédő egy meccsel kevesebbet játszott.

Bundesliga, 29. forduló

RB Leipzig-Hoffenheim 0-0 (0-0)