Társoldalunk:

Legyőzte a kiesés elől menekülő Diósgyőr a Budafokot

2021.04.16. 19:55

Az NB I 29. fordulójának péntek esti meccsén az utolsó helyezett Diósgyőr az utolsó előtti Budafok otthonában lépett pályára.

A meccs érthetően mindkét csapatnak nagyon fontos volt, az esetleges győztesnek még reális esélye maradhatott arra, hogy a következő idényben is az élvonalban szerepeljen.

A meccset a miskolci csapat kezdte jobban, Vanecek lövése ment el a kapu fölött, majd a 17. percben már vezetett is a DVTK, amikor Grgic beadása után Asmir Suljic fejelt Bese Balázs kapujába.

A folytatásban Artur Pikk lőtt kapu fölé, majd a Budafoknak cserélnie kellett, Medgyes helyére jött be Zeke.

Az első félidőben még Pikk fejesét védte Bese, így a Diósgyőr előnnyel mehetett a pihenőre.

A fordulás után nem sokkal egyenlített a Budafok. Kulcsár szabadrúgása után Kovács Dávid fejelt a Diósgyőr kapujába.

Nem örülhetett sokáig a Budafok, négy perccel később, az 56. percben megint vezetett a Diósgyőr. Az első gólhoz hasonlóan megint Grgic beadása után, megint Suljic szerzett gólt, de ezúttal lábbal.

A folytatásban Kovács előtt adódott újabb egyenlítési lehetőség, de kapu mellé lőtt, majd a 71. percben Vanecek zárhatta volna le a meccset, de Roshi beadása után a szinte üres kapu fölé fejelt.

A 76. percben még Kovács fejelt Malenica kezei közé, de a hajrában remekül védekezett a Diósgyőr, amely létfontosságú győzelmet könyvelhetett el.

A Diósgyőr egy pontra feljött a Budafokra, a miskolciak három, a Budafok két pontra van a bennmaradó helyen álló ZTE-től, amely egy meccsel még kevesebbet játszott.

OTP Bank Liga, 29. forduló:
Budafoki MTE-Diósgyőri VTK 1-2 (0-1)
Promontor utca, zárt kapus, v.: Berke
gólszerzők: Kovács D. (52.), illetve Suljic (18., 57.)
sárga lap: Jagodics (43.), Nikolic (91.), illetve Grozav (86.), Pikk (90.), Márkvárt (91.), Max (93.)

Budafoki MTE: Bese B. - Iharos (Huszti, 66.), Nikolic, Jagodics, Medgyes (Zeke, 25.) - Filkor (Kulcsár K., a szünetben), Oláh B. - Takács R. (Szabó M., 61.), Csonka, Skribek (Ihrig-Farkas, 66.) - Kovács D.

Diósgyőri VTK: Malenica - Polgár, Szűcs K., Soldo, Pikk - Grgic (Sesztakov, 87.), Max - Roshi (Karan, 87.), Suljic (Márkvárt, 68.), Grozav - Vanecek (Ivanovski, 79.)