Társoldalunk:

Hiába fordított az Everton, döntetlen lett a Tottenham elleni bajnoki

2021.04.16. 22:55

Az európai kupaindulás szempontjából fontos meccsen fogadta az Everton a Tottenham csapatát péntek este, de nem bírtak egymással a felek.

Carlo Ancelotti csapata mindössze egy ponttal volt lemaradja José Mourinho Tottenhamje mögött, a két csapat a 7. és a 8. helyről várta a meccset.

A meccs első érdemleges történésére a22. percig kellett várni, amikor James passza után Richarlison lövését kellett védenie Llorisnak.

Öt perccel később megszerezte a vezetést a Tottenham, amikor egy beadás szállt át a liverpooli védők feje fölött, Harry Kane pedig könnyedén gólt szerzett. Ez volt a 20. gólja a bajnokságban, így már csak Alan Shearernek (7) és Sergio Agüerónak van több, legalább 20 gólos szezonja a Premier League-ben. Harry Kane mellett Thierry Henry ért még el ötször minimum 20 gólt.

Harry Kane két gólt szerzett az Everton ellenForrás: AFP/Clive Brunskill

Nem sokkal később James harcolt ki egy tizenegyest a túloldalon, ami Gylfi Sigurdsson váltott gólra.

A 38. percben James is gólt szerezhetett volna, de Lloris védeni tudott, majd Richarlison és Godfrey előtt is adódott lehetőség, de félidőben maradt az 1-1.

A második félidőben Szon ziccerét védte Pickford, majd Alderweireld fejese találta el a kapufát.

A 60. percben az Everton előtt is akadt helyzet, Richarlison még lesről talált kapuba, de a 63. percben Gylfi Sigurdsson gólja már szabályos volt, így fordítani tudott az Everton.

A 68. percben egyenlített a Spurs, egy újabb védelmi hiba után pottyant Harry Kane elé a labda, akinek így csak a ziccert kellett értékesítenie.

A 85. percben megnyerhette volna a meccset az Everton, de King ziccerét védte Lloris, a kipattanót pedig Richarlison lőtte a kapu fölé.