A Chelsea megverte a Manchester City csapatát az FA-kupa elődöntőjében

London, 2021. április 17. Hakim Ziyech, a Chelsea játékosa ünnepli a Manchester City elleni gólját az Angol Labdarúgó-szövetség Kupája, a FA-kupa elődöntőjében a londoni Wembley Stadionban 2021. április 17-én. MTI/EPA/Pool/Adam Davy
Vágólapra másolva!
Az angol FA-kupa szombati elődöntője egy igazi csúcsrangadó volt, hiszen a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé jutott Chelsea a Premier League-et vezető Manchester City csapatával csapott össze. Az eseménytelen első félidőt követően a Chelsea megszerezte a vezetést Hakim Ziyech góljával, és később megnyerte a meccset a Manchester City ellen.

A Chelsea és a Manchester City is a harmadik fordulóban csatlakozott be a FA-kupa küzdelmeibe.

Thomas Tuchel csapata a negyedosztályban szereplő Morecambe ellen nyertek magabiztosan magabiztosan (4–0), majd a legjobb 32 között a másodosztályú Lutont győzték le (3–1). A nyolcaddöntőben Barnsley ellen idegenben harcolták ki a továbbjutást (0–1). A Sheffield United ellen két gólt szerzett otthon a Chelsea, és bejutott az FA-kupa elődöntőbe.

A Manchester City a harmadik körben a Championshipben szereplő Birminghamet verte meg, majd a negyedosztályú Cheltenham ellen csak a hajrában tudták megfordítani a City idegenben a párharcot (1–3). A legjobb 16 között a másodosztályú Swansea-t gyűrték le idegenben 3–1-re. A negyeddöntőben Liverpoolba utaztak, A City az Everton otthonában magabiztos győzelmet aratott (2–0).

Hakim Ziyech, a Chelsea játékosa ünnepli a Manchester City elleni gólját Forrás: MTI/EPA/Pool/Adam Davy

A meccs első félidejének első húsz percében a Chelsea próbált nyomást helyezni a Manchester City-re, de igazán nagy helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani.

Az első félóra végén csupán háron kapuralövést lehetett feljegyezni a két csapattól,

és csak egy találta el a kaput: a Manchester City csatára, Gabriel Jesus a 31. percben távolról próbálkozott, de veszélytelen volt a lövése.

A második félidő 51. percében megszerezte a vezetést a Chelsea: Mason Mount kiugratása után volt önzetlen Timo Werner, aki a tisztén érkező Hakim Zijest szolgálta ki egy remek labdával, és a csatár nem is hibázta el a ziccert.

A második félidőben még voltak lehetőségei Thomas Tuchel csapatának, de az eredmény már nem változott. A Chelsea megvert a Manchester City csapatát, és bejutott az FA-kupa döntőjébe.

Angol FA-Kupa, Elődöntő

Chelsea–Manchester City 1–0 (0–0)