Vágólapra másolva!
A járvány elején nem hitte volna, hogy elkapja a koronavírust, de szerencsésen túlvan a fertőzésen a korábbi magyar szövetségi kapitány, Csank János. A 74 éves fociedző rendszeresen sportol, kiváló kondiban van, ezért is döbbent meg az ország, amikor be kellett feküdnie a váci kórházba. Felépült, s ha lassan is, de újra elkezdett futni, valamint folytatta a munkát a váci focicsapat szakmai igazgatójaként.

A Vácot és a Ferencvárost is bajnoki címig vezető tréner a Ripostnak adott interjújában elmondta, hogy már jól van, jelenleg próbálja visszaszerezni a versenysúlyát.

„Jó kondiban voltam mindig, főleg izomból veszítettem súlyt. Meg is lepődtem mikor

felhúztam a nadrágom és lógott rajtam, 75 kilóról lementem 69-re"

– árulta el Csank János, aki mára belátta, hogy veszélyes a kór.

„Egy éve, a járvány kezdetekor hanyatt estem volna, ha valaki azt mondja, hogy engem bármilyen járvány is leterít. Sőt, azt se gondoltam volna, hogy egy esztendő múlva is ez lesz a téma. Minden tiszteletem a világ összes orvosáé, kutatójáé, de egyelőre még nem találták fel az igazi csodaszert. Legalább a járvány végét jó lenne látni, hogy mikor jön el. Az oltásokon túlvagyok, kétszer is megkaptam.

– mondta az edző, aki a betegség után a napi munkába szinte azonnal beszállt, habár hamarabb elfáradt. Mint mondta, jólesett kicsit ledőlni, vagy az asztalra feltéve a lábát tévézni.

Csank János legyőzte a koronavírust Forrás: MTI/Varga György

„Április elején pedig elkezdtem a laza futást, ami az esetemben hat-hét kilométert jelent. Aztán ha összekapom magam, akkor jöhet napi 13 kilométer a Sajó mellett" – tette hozzá.

A korábbi magyar focikapitány szerint a járványhelyzet a kedvenc időtöltését, a vadászatot sem könnyíti meg, pedig nemrég szalonkára hívta Kemény Dénes. A bezártságot nehezen viseli, szerencsésnek érzi magét, hogy dolgozhat, de emellett sok más nincs.

„Edzés után szívesen beülnék egy kávéra, teára, vagy ebédelni. Ez most nincs.

Egyedülálló vagyok, főzni nem tudok, bár állítólag a zacskós leveseim piszok jók tudnak lenni.

Ételt rendelni nagyon nem szeretek, de most erre fanyalodok. Ezért is lesz jó a nyitás, hogy végre el tudjunk menni egy kávézóba, vagy étterembe."