Társoldalunk:

Az utolsó percben lőtt góllal győzte le a MOL Fehérvár a Honvédot - videó

2021.04.18. 19:33

A MOL Fehérvár öt gólt hozó, fordulatos mérkőzésen győzte le idegenben a Budapest Honvéd csapatát 3-2-re, Szabics Imre kupadöntős csapatának így továbbra is megvan az esélye az ezüstérem megszerzésére. A vesztes Honvéd előnye pedig csak három pont a már kieső Budafok előtt, azaz Horváth Ferenc együttesére még nagyon nehéz meccsek várnak az utolsó négy fordulóra.

A tabellán harmadik MOL Fehérvár az MTK elleni hétközi kupasikerrel, egészen pontosan a sorozat döntőjébe jutással hangolt a Honvéd elleni bajnokira. Ugyanakkor minden bizonnyal az is ott volt a fejekben, ha nem győznek az új Hidegkuti-stadionban, akkor lemondhatnak az ezüstérem megszerzésének mégoly halvány lehetőségéről is. Szabics Imre ezért támadó felfogású kezdőt küldött pályára.

Horváth Ferenc csapata ugyanakkor a bentmaradás mielőbbi kiharcolásáért lépett pályára, ami, ugyan ezen az estén még egy győzelemmel sem vált volna biztossá, ugyanakkor egy hat pontos előny a 11. helyen álló Budafokkal szemben négy fordulóval a bajnokság vége előtt már igencsak megnyugtatónak mondható. Azaz ők sem a védekezésre rendezkedtek be.

Ennek ellenére az első igazi akciókig a 19., ill. 20. percig kellett várni: Tomás Tujvel, a Honvéd kapusa azonban előbb Bolla Bendegúz, majd Nikolics Nemanja lövését védte. A 22. percben viszont már jött az első gól is: Gazdag rúgta meg Muszliut a tizenhatoson belül, a jogos büntetőt pedig Nikolics váltotta gólra (0-1).

Azonban nem sokáig vezettek a vendégek: a 25. percben egy szöglet után Nego még Szendrei, majd Nagy Dominik kísérletét is mentette a gólvonalról (előbbit fejjel, utóbbit lábbal), Balogh Norbert okosan helyezett közeli lövésére ellen azonban már nem volt orvosság (1-1).

A 29. percben Batikról pattant Stopira elé a labda, de a Vidi védője a bal kapufa mellé passzolt közelről, majd a 37. percben Nikolics lövés pattant veszélyesen egy Honvéd-védőről, de a labda a kapu fölé szállt. A 41. percben Nagy Dominik harcolt ki szabadrúgást a tizenhatos bal sarkánál, és a sorfal mellett ravaszul a rövid alsó sarokba tekert. A sorfal és Kovács Dániel kapus egyformán hibázott ennél a gólnál.

Fordulás után a Vidi diktálta a tempót, de a legnagyobb helyzet az 55. percben Zsótér előtt adódott, a Honvéd támadója azonban rosszul vett át egy labdát az öt és felesen, így sikerült előle felszabadítani.

Szabics Imre az 57. percig várt az első cserével, akkor Szabó Levente helyett a grúz csatárt, Zivzivadzét küldte be, amire Horváth Ferenc egy Zsótér-Eppel Márton cserével válaszolt. A vendégeknél volt többet a labda, a 68. percben Nikolics emelt 16 méterről centikkel a léc fölé. Szabics Imre érezte, hogy érdemes ütni a vasat, így a 70. percben Fiola és Dárdai helyére Hourit és Funshót küldte be, azaz tovább erősítette a támadó szekciót.

A nagy igyekezetnek pedig meg lett a gyümölcse, a 77. percben Mezgrani buktatta a tizenhatoson belül az alapvonal felé robogó Petrjakot, az újabb büntetőt pedig Houri váltotta gólra, azaz kiegyenlített a Fehérvár (2-2).

Az egyenlítő gól után sem csökkent a Vidi fölénye, a Honvéd csak ritkán és akkor is nehezen tudta megtartani a labdát. Amikor mégis, akkor viszont a 89. percben Balogh Norbert közvetlen közelről ladott lövését hatalmas bravúrral védte lábbal Kovács Dániel. Fél perc elteltével azonban már újra vezetett a Fehérvár: egy gyors kontra során Petrjak, Nego, Nikolics volt a labda útja, utóbbi lőtt, Tujvel védett, azonban a középre ütött labdát Nego közelről a kapuba passzolt (2-3).

A győzelemmel a Vidi négy fordulóval a bajnokság vége előtt a harmadik helyen hat ponttal előzi meg a Paksot, és nyolccal áll a Puskás Akadémia mögött, míg a Honvéd előnye maradt három pont a már kieső helyen álló Budafok előtt.

Eredmény, OTP Bank Liga, 29. forduló:
Budapest Honvéd FC–MOL Fehérvár FC 2-3 (2-1)
gól: Balogh N. 25., Nagy D. 41., ill. Nikolics 22. (11-esből), Houri 78. (11-esből), Nego 90.