Társoldalunk:

Itt az európai Szuperliga pontos menetrendje

2021.04.19. 07:31

A Manchester United és több csatlakozó klub hivatalos oldalán is megjelent a Szuperliga menetrendjének pontos leírása.

  • 20 csapattal indulna a sorozat, ezek közül a 15 alapító helye lenne biztos, öten pedig valamilyen kvalifikációs szisztéma alapján kerülnének be, figyelembe véve az előző év eredményeit.
  • Hétköznapi meccseket rendeznének, miközben minden csapat továbbra is szerepelne a nemzeti bajnokságában, így a „szokásos" menetrend nem sérülne (gyakorlatilag a Bajnokok Ligáját rogyasztaná meg az új rendszer).
  • A Szuperliga augusztusban kezdődne, két tízes csoporttal, oda-vissza meccsekkel. Az első három helyezett automatikusan a negyeddöntőbe jutna, a negyedik-ötödik helyezettek pedig rájátszásban döntenek a további egy-egy helyről. A folytatásban oda-visszavágós meccsek következnek a május végi döntőig.
  • A férfiak mihamarabbi kezdése után egy női ligát is létrehoznának a szervezők.
  • Az új, évente megrendezésre kerülő liga sokkal nagyobb bevételt hozna a kluboknak és az európai focinak hosszú távon (a belépést követően 3,5 milliárd eurót osztanának szét). A közleményben azt is kiemelik, hogy sokkal nagyobb szolidaritási pénz áramlana így a nemzeti bajnokságokhoz is (a kezdeti időszakban 10 milliárd euró), mint amennyit a mostani sorozatok biztosítanak.