Itt az európai Szuperliga pontos menetrendje

775630689 fbl Horizontal
Manchester United's Uruguayan striker Edinson Cavani (C) celebrates with teammates after scoring the opening goal of the UEFA Europa league quarter final, second leg football match between Manchester United and Granada at Old Trafford stadium in Manchester, north west England, on April 15, 2021. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
A Manchester United és több csatlakozó klub hivatalos oldalán is megjelent a Szuperliga menetrendjének pontos leírása.
  • 20 csapattal indulna a sorozat, ezek közül a 15 alapító helye lenne biztos, öten pedig valamilyen kvalifikációs szisztéma alapján kerülnének be, figyelembe véve az előző év eredményeit.
  • Hétköznapi meccseket rendeznének, miközben minden csapat továbbra is szerepelne a nemzeti bajnokságában, így a „szokásos" menetrend nem sérülne (gyakorlatilag a Bajnokok Ligáját rogyasztaná meg az új rendszer).
  • A Szuperliga augusztusban kezdődne, két tízes csoporttal, oda-vissza meccsekkel. Az első három helyezett automatikusan a negyeddöntőbe jutna, a negyedik-ötödik helyezettek pedig rájátszásban döntenek a további egy-egy helyről. A folytatásban oda-visszavágós meccsek következnek a május végi döntőig.
  • A férfiak mihamarabbi kezdése után egy női ligát is létrehoznának a szervezők.
  • Az új, évente megrendezésre kerülő liga sokkal nagyobb bevételt hozna a kluboknak és az európai focinak hosszú távon (a belépést követően 3,5 milliárd eurót osztanának szét). A közleményben azt is kiemelik, hogy sokkal nagyobb szolidaritási pénz áramlana így a nemzeti bajnokságokhoz is (a kezdeti időszakban 10 milliárd euró), mint amennyit a mostani sorozatok biztosítanak.