A PSG sztárja is reagált az Európai Szuperliga létrehozására

PSG Neymar Ander Herrera paris saint-germain
(L-R) Paris Saint-Germain's Spanish midfielder Ander Herrera, Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar and Paris Saint-Germain's Argentinian midfielder Leandro Paredes leave the team hotel in Lisbon on August 20, 2020, days before the UEFA Champions League final football match between Bayern Munich and Paris Saint-Germain. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germainben futballozó Ander Herrera a közösségi médiában szólalt fel az Európai Szuperliga ellen. A spanyol játékos határozottan ellenzi a liga létrehozását.

A PSG középpályása a Twitteren osztott meg hétfő reggel egy bejegyzést az új Európai Szuperliga létrehozása kapcsán.

"A népszerű futballba szerettem bele, abba, amely a szurkolókért van, és az volt az álmom, hogy a szeretett csapatom a legnagyobbak ellen küzdhet. Ha ez az Európai Szuperliga létrejön, akkor véget ér az álom, és véget ér a kiscsapatok szurkolóinak azon vágya, hogy egy nap a legnagyobb klubok ellen léphessen pályára a csapatuk.

- olvasható Herrara bejegyzésében.

Sajtóhírek szerint a PSG-t is megkeresték, hogy csatlakozzon a ligához, de a párizsi csapat visszautasította az ajánlatot.

A Szuperligát hat angol - Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City -, három olasz - Juventus, AC Milan, Internazionale - és három spanyol - Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid - sztárklub hozta létre, elsőszámú vezetője pedig Florentino Perez, a Real Madrid elnöke lett. Az UEFA és a FIFA egyaránt élesen kritizálta a Szuperliga életre hívását és súlyos szankciókat helyezett kilátásba.