Társoldalunk:

Gary Neville: Undorodom a Manchester Unitedtől

2021.04.19. 06:54

A Manchester United volt védője, Gary Neville rettenetesen dühös lett, amikor meghallotta, hogy egykori csapata is csatlakozott az európai szuperliga megalapítóihoz. Neville nyilatkozatában nem fogta vissza magát.

"A Manchester Unitedtől és a Liverpooltól undorodom a legjobban" - nyilatkozta a Manchester United korábbi védője, Gary Neville a Sky Sports oldalán. "A Manchester United egy 100 éves klub, amelyet a munkások alapítottak. És ezek akarnak kiszállni a Premier League-ből, átmenni egy olyan bajnokságba, amelyből nem lehet kiesni? Ez abszolút szégyen. Vissza kell vennünk a hatalmat a ligában az ott élen álló kluboktól, és ez magában foglalja az én klubomat, a Manchester Unitedet is" - mondta Neville. "A Manchester United rajongója vagyok 40 éve, de teljesen undorodom attól, ami itt folyik. Nem vagyok a pénz ellen a futballban, de ragaszkodom a tisztességes sporthoz és a tiszta versenyhez. 

Gary Neville undorodik attól, ami a szuperliga kapcsán most történikForrás: AFP/Paul Ellis

Most akkor az lesz, hogy az angol klubok egy része kiválik a Premier League-ből, és így mondjuk a Leicester nyeri meg azt, ezzel ő indulhat a Bajnokok Ligájában? Ne vicceljünk már. Jelenleg a Manchester United még a Bajnokok Ligájában sem szerepel. Az Arsenal ugyanebben a helyzetben van. A Tottenham is. Mit gondolnak ezek a klubok? Netán azt, hogy Istentől kaptak egy jogot, hogy mindig bent legyenek az európai csúcsligában? Eljött az ideje, hogy megakadályozzuk ezeknek a kluboknak a hatalmát és túlterjeszkedését. Elég volt." 

Gary Neville úgy véli, a szakadár angol csapatoktól pontokat kell levonni és más szankciókkal is büntetni kell őket. Mégpedig azonnal. 

Már holnap vonjanak le pontokat ezektől a csapatoktól. Sorolják vissza őket a Premier League utolsó hat helyére és pénzügyi szankciókat is vezessenek be. Ami a szemünk előtt zajlik, az bűncselekmény. A foci a világ legnépszerűbb sportága. Ami történt, az bűncselekmény a szurkolók ellen." 

Forrás