Társoldalunk:

Az Arsenal korábbi sztárja is ellenzi az új Európai Szuperliga létrehozását

2021.04.19. 14:08

Az Arsenal és a Real Madrid korábbi sztárja, Mesut Özil határozottan ellenzi az Európai Szuperliga létrehozását.

Mesut Özil, aki idén január óta a Fenerbahce játékosa, a Twitteren osztott meg egy bejegyzést az új Európai Szuperliga létrehozása kapcsán.

A 32 éves német játékos a posztban leírta, hogy a gyerekek is arról álmodoznak, hogy megnyerjék a világbajnokságot és a Bajnokok Ligáját, nem pedig valamiféle szuperligát. Özil szerint a nagy meccsekben az a különleges, hogy évente egy vagy két alkalommal rendezik meg őket, nem pedig hetente, és ezt a futballszurkolók számára is nehéz lesz megérteni és elfogadni.

A 92-szeres német válogatott középpályás jelenlegi csapatát, a török bajnokságban szereplő Fenerbahcét nem érinti az Európai Szuperliga ötlete, mert az együttes nem szerepel a résztvevő klubok között. Özil korábban futballozott az Arsenalban és a Real Madridban is, melyek azonban érdekeltek az új sorozat létrehozásában.

A Szuperligát hat angol - Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City -, három olasz - Juventus, AC Milan, Internazionale - és három spanyol sztárcsapat - Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid - hozta létre, elsőszámú vezetője pedig Florentino Perez, a Real Madrid elnöke lett.