Vágólapra másolva!
A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi két magyar focistát ajánlott az olasz élvonalbeli exklubjának, a Speziának. Az olasz tréner – aki korábban maga is edzőként dolgozott a szóban forgó csapatnál, ha nem is a Serie A-ban –, mindkét játékost nagy tehetségnek tartja.

Marco Rossi a napokban terjedelmes interjút adott egy olasz helyi lapnak. La Speziában nem ismeretlen olasz szövetségi kapitányunk neve, hiszen 2008-ban az akkor még negyedosztályú Spezia edzője volt. A csapat azóta az élvonalig jutott, jelenleg 14. a Serie A-ban – jó esélyekkel a bennmaradásért folytatott harcban. Elképzelhető, hogy magyar légiósokkal is erősít a klub, Rossit legalábbis arról kérdezték, hogy kiket ajánlana utódai figyelmébe Eb-szereplő válogatottunkból – írja a Ripost.

Szalai Attila és Kalmár Zsolt is erősítést jelentene a Speziának Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

„Elsőként egy komplett középső középpályást,

Kalmár Zsoltot az 1995-ös korosztályból, aki Szlovákiában játszik a Dunaszerdahelyben. A második pedig olyasvalaki, aki már megfelelő szinten szerepel, Törökországban a Fenerbahcénél: ő Szalai Attila,

1998-as ballábas belső védő" - vágta rá Rossi.

Kalmár Zsolt a sajnálatos sérülése miatt lemarad a nyári Európa-bajnokságról is, Szalai ellenben nyáron kapós lehet: sajtóhírek szerint a Leicester City mellett az olasz Napoli és Lazio is érdeklődik iránta.