Sallai Roland már az Európa-bajnokságra gondol

Soccer 1. Bundesliga / FC Schalke 04 - SC Freiburg 0: 2. first league sport sports jersey Schalke professional footballer Freiburg GAME database DFL Breisgauer cheering 21.20 men 2020.1 league 2021 cheer League game FOOTBALL jubilation football player clu
goalschuetze Roland SALLAI (FR) cheers after his goal to 0: 2, Soccer 1st Bundesliga, 12th matchday, FC Schalke 04 (GE) - SC Freiburg (FR) 0: 2, on December 16, 2020 in Gelsenkirchen / Germany. DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND / OR QUASI-VIDEO.EDITORIAL USE ONLY. NO SECONDARY (RE-) SALE WITHIN 48h AFTER KICK-OFF. For journalistic purposes only! National and International News Agencies OUT NO RESALE! ¬ | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Már motoszkál a nyári labdarúgó Európa-bajnokság Sallai Roland fejében, aki szombaton góllal és két előkészítéssel vette ki a részét a sereghajtó Schalke 04 felett aratott 4-0-s diadalból.

Az M1 aktuális csatorna megkeresésére a Freiburg 23 esztendős támadója felidézte: a 22. percben büntetőből szerzett gólja előtt nem úgy játszott, ahogy elvárta volna magától, a találat viszont lökést adott neki, ezt követően javult a teljesítménye, és az egész csapat "odatette magát".

Mint mondta, bízik benne, hogy a kiváló forma az idény végéig kitart: jó erőben érzi magát és keményen dolgozik, hogy továbbra is jól tudjon teljesíteni.

"A fejemben ott motoszkál már az Európa-bajnokság is" - árulta el.

Sallai Roland kiváló formában van Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Elmar Kremser/Sven Simon

Öt fordulóval a Bundesliga zárása előtt a Freiburg 40 ponttal a 9. helyen áll a tabellán.

"A szezon elején a kimondott cél az volt, hogy maradjunk bent és a következő idényt is a Bundesligában tudjuk elkezdeni, ez mostanra stabilizálódott" - utalt Sallai a kiesőzóna előtti 14 pontos különbségre. Az európai kupaindulást érő hatodik helytől hét pontra van a Freiburg, ezt igyekszik most elérni a klub Sallai bevallása szerint, míg a célkitűzés, hogy az első tízben zárja a csapat a pontvadászatot.

Előre tekintve elmondta: a bajnokság zárása és a részben budapesti rendezésű kontinensviadal után szeretne a jövőjével foglalkozni, addig ezekre a feladatokra koncentrál.