Vágólapra másolva!
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) hivatalos közleményben tudatta, hogy határozottan elítéli a szecessziós és elitista európai verseny, azaz az európai Szuperliga létrehozását, amely megtámadja a nyílt versenyképességet és a sportérdemek alapelveit.

A közleményben úgy fogalmazott a La Liga, hogy „ma a futballrajongók szerte Európában arról álmodozhatnak, hogy klubjuk – bármekkora is legyen – , ha jól teljesít, akkor versenyezhet az európai futball csúcsán".

A La Liga mindenki számára szeretné megvédeni ezt az európai futballhagyományt. A 12 európai klub által javasolt koncepció tönkreteszi ezt az álmot, bezárva az ajtót az európai futball tetejére, mivel csak kevesen léphetnek be az elitbe.

A La Liga büszke 90 éves múltra tekint vissza, mint nyílt, eredményeken alapuló versenysorozat. A sikereik hozzájárultak ahhoz, hogy a futball kulcsfontosságú tényezővé váljon a spanyol gazdaságban, amely a GDP majdnem 1,4% -át adja, és csaknem 200 000 embert foglalkoztat.

A La Liga határozottan elítéli az európai Szuperliga létrehozását Forrás: Anadolu Agency via AFP/2019 Anadolu Agency/Burak Akbulut

A La Liga álláspontja szerint az új európai versenyjavaslat nem más, mint egy önző megközelítés, amelynek célja a leggazdagabbak további gazdagítása. Ez aláássa az egész játék vonzerejét, és mélységesen káros hatással lesz a La Ligára, és az labdarúgás egészére. Ezenkívül hatással lesz a többi sportágra is.

A La Liga minden rendelkezésünkre álló eszközt felhasznál, és minden érintett féllel együtt fog működni a spanyol futball integritásának és jövőjének védelme érdekében.

A Szuperligát hat angol - Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City -, három olasz - Juventus, AC Milan, Internazionale - és három spanyol sztárklub - Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid - hozta létre, elsőszámú vezetője pedig Florentino Perez, a Real Madrid elnöke lett, így nagyban érinti a La Ligát is.