Vágólapra másolva!
Az Európai Szuperligához csatlakozó Liverpool FC csapatát otthagyta az egyik főszponzora.

A Liverpool is tagja annak a 12 klubnak, amely az UEFA háta mögött megállapodott az európai Szuperliga létrehozásáról, ez pedig feldühítette a szurkolókat, akik már a csapat hétfői Leeds United elleni mérkőzése előtt is tüntettek az Anfield Roadon.

A szurkolói nyomás úgy tűnik, meghozta a hatását, ugyanis a klub egyik szponzora, a svájci órákat gyártó Tribus cég kijelentette, hogy szakít az angol bajnoki címvédővel.

A cég a közleményében kiemeli, hogy nem tudja támogatni a klubot miután a tulajdonosai úgy döntöttek, csak csatlakoznak a Szuperligához. Hangsúlyozzák, hogy a futball a szurkolóké, a cég pedig nem adja a nevét egy olyan sorozathoz, amely csak a bennfentesek javát szolgálja.

Jordan Henderson, a Liverpool csapatkapitánya és Alexander Ceferin, az UEFA elnöke a BL-serleggel Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Firo/Sebastian El-Saqqa

Könnyen lehet, hogy az események hatására a Liverpool hamarosan kilép a Szuperligából.

A szurkolói nyomás és a brit kormányzat kritikáját követően a Manchester City már bejelentette, hogy nem kíván szerepelni a labdarúgó Európai Szuperligában (ESL).

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke kedden este üdvözölte a Machester City kilépését és kiemelte, hogy a Premier League vezetői remekül teljesítenek, intelligensen reagálnak a sok hangra, különösen a szurkolókéira.

Boris Johnson brit miniszterelnök - közvetlenül a klub esti nyilatkozata előtt - jelezte, hogy ha a döntés megerősítést nyer, akkor az megfelelő és dicséretet érdemlő. Brit médiaértesülések szerint a Chelsea, spanyol részről pedig a Barcelona és az Atlético Madrid már szintén visszakozik az ESL-be lépéstől, de az érintett klubok ezt egyelőre nem erősítették meg.

Spanyol sajtóértesülések szerint még kedd éjszaka válságértekezletet tartanak az Európai Szuperliga megalakulásában érdekelt klubok vezetői.