Társoldalunk:

A Real Madrid elnöke fontos részleteket árult el a Szuperligáról

2021.04.20. 08:11

Florentino Pérez, a Real Madrid és az új, Európai Szuperliga elnöke az El Chiringuito tévének adott egy hosszabb interjút, amit a Marca közvetített. Pérez elmondta, azért szövetkeztek a nagy európai csapatok, mert olyan pénzügyi veszteség érte őket, hogy lépniük kellett.

„Amikor a tévés szerződésekből jön az egyetlen bevétel, akkor olyan meccseket kell szervezni, amiket sok ember néz, ezért kell a Bajnokok Ligája helyett a Szuperliga, hogy visszaszerezzük a kiesett bevételeket" – mondta Pérez, aki a Real Madrid esetében 400 millió eurós veszteségről beszélt az elmúlt két szezonban, de a 12 csapat esetében ez eléri az öt milliárdot.

„A labdarúgásnak is követnie kell a változásokat, alkalmazkodni kell a kialakult helyzethez. Az emberek viselkedése megváltozott, egyre csökken a nézettség, valamit tenni kell. A fiatalokat már nem érdekli a foci, azért sem, mert sok a rossz meccs. A változásokat mindig sokan ellenzik" – mondta az elnök, aki többször elmondta, hogy a labdarúgás megmentése a céljuk.

„Amilyen hamar csak lehet, kezdeni szeretnénk. Ehhez az UEFA-val és a FIFA-val is egyeztetni szeretnénk, nem értem, miért ennyire ingerültek. Az UEFA is dolgozott a változásokon, de nem hozza a megfelelő bevételeket" – mondta Pérez, aki szerint a következő 20 évre ezzel megoldódna a foci helyzete, mert szerinte az most drámai.

Florentino Pérez szerint ideje volt lépniForrás: AFP/Franck Fife

Az UEFA-val kapcsolatban elmondta, a játékosok nyugodtak lehetnek, mert nem lehet őket eltiltani és arról is beszélt, hogy az UEFA nem éppen a legnépszerűbb intézmény, főleg azért, mert nem átlátható a működése. Pérez elmondta, hogy az elnök nem beszélhet úgy, ahogy azt hétfőn tett, szerinte elfogadhatatlan, ahogy Ceferin megnyilvánult, főleg Agnellivel szemben.Pérez megerősítette, hogy a csapatok a Szuperliga mellett a bajnokságokban is szerepelnének, mint a kosárlabda Euroligában, így nem lenne az, mint a BL-ben, hogy csak a negyeddöntőktől érdekesek a meccsek. A bajnokságokról még elmondta, ha több erős csapat játszik, akkor a többiek is erősödni fognak, de az ő lépésük nem érintené a többi csapatot, olyan szempontból, hogy a BL és a többi nemzetközi sorozat folytatódna, de nélkülük.

Pérez arról is beszélt, hogy sem a PSG-t, sem a német klubokat nem keresték meg egyelőre, de a cél a 15 fix csapat.
A spanyol szakember szerint hatalmas a gond a nemzetközi labdarúgásban, ezért reformokra van szükség. A fiatalokat nem kötik le a meccsek, ezért akár a játékidő módosítása is felmerülhet. Pérez szerint túl sok a meccs, például olyan válogatott meccsek vannak, amik senkit sem érdekelnek.

Pérez megerősítette, ha sikerül megegyezni az UEFA-val, akkor augusztusban kezdenek, ha nem, akkor egy évvel később, de jelen állapotában a foci 2024-re meghal.