Vágólapra másolva!
A Bayern München és a Borussia Dortmund labdarúgóklubjának 30, míg a Paris Saint-Germainnek 14 napja van, hogy alapítóként mégis belépjen a hétfőn bejelentett Európai Szuperligába a Spiegel című magazin szerint.

A lap úgy tudja, hogy mindhárom egyesületnek felajánlották a csatlakozást, s bár visszautasították a lehetőséget, a német csapatoknak április 17-étől számolva harminc, míg a franciának tizennégy napja van aláírni a szerződést.

A Bayern, a Dortmund és a PSG előtt is nyitva áll még az ajtó Forrás: explica.co/

A húszcsapatosra tervezett Szuperligát hat angol - Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City -, három olasz - Juventus, AC Milan, Internazionale - és három spanyol - Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid - sztárklub hozta létre, elsőszámú vezetője pedig Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke lett. A tervek szerint az új versenysorozatnak 15 állandó tagja lenne.

A hétfői bejelentés heves ellenreakciókat és bírálatokat váltott ki politikai szinten is, az UEFA pedig jelezte, hogy eltiltják a válogatottól a Szuperligában játszókat.