Vágólapra másolva!
Az UFC megasztárja Conor McGregor egy pimasz Tweetter üzenetben felajánlotta, hogy megvásárolja a Manchester Unitedet, amelynek szurkolói fellázadtak a tulajdonos ellen a Szuperliga miatt.

Vasárnap robbant a bomba a nemzetközi topfutballban, amikor tizenkét klub megállapodott a labdarúgó Szuperliga létrehozásáról. Az alapítóklubok egyike az a Manchester United, amelynek szurkoló kedden fellázadtak a klub ellen.

A Manchester City volt az első klub, amely hivatalosan is visszalépett, a Chelsea másodikként jelezte szándékát. Ezt követően a másik négy csapat - az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham - is követte példájukat.

Ed Woodward és Avram Glazer Forrás: AFP/Ian Kington

A káosz egyik vezéráldozata a MU első embere, Ed Woodward lett, aki az események hatására benyújtotta lemondását.

A MU elnökét régóta kritizálták a szurkolók, majd azok után, hogy a csapat bejelentette vasárnap éjfélkor, hogy részt vesz az Európai Szuperligában, még nagyobb mértéket öltött a tiltakozás. A Manchester United szurkolói tüntetést szerveztek, ennek hatására mondott le Ed Woodward. A United szurkolói Woodwardnál jobban talán csak a klub amerikai tulajdonosa, a Glazer-családot utálják jobban. Mióta a Glazerek megvették a manchesteri klubot, a United szurkolói többször is tüntettek ellenük.

A kialakult helyzetre reagálva McGregor, aki gyerekkora óta rajong a Manchester Unitedért, a Twitteren borzolta a kedélyeket egy pimasz bejegyzéssel.

– írta McGregor kedd este.

Az ír ketrecharcos valószínűleg csak viccnek szánta az üzenetét, hiszen a vagyona messze elmarad a Manchester United 3 milliárd eurós klubértékétől.

A korábbi két súlycsoportos világbajnok vagyona mintegy 120 millió dollárra tehető, bár egy mexikói italcég felvásárolta a saját whisky márkáját, amivel McGregor nagyjából 155 millió dollárt keresett. Így körülbelül 300 millió dollár környékére tehető a vagyona, de még az is messze elmarad az angol rekordbajnok értékétől.