Vágólapra másolva!
Az Európai Szuperligában (ESL) részt vevő mind a hat angol Premier League-csapat hivatalosan visszalépett. A Manchester United egykori játékosa Gary Neville pedig keményen kritizálta a Real Madrid elnökét, Florentino Pérezt,  és a Manchester United első emberét, Ed Woodardot. 

A 12 csapatos Európai Szuperliga megalakítását vasárnap jelentették be, de a tervet széleskörű ellenérzés fogadta. A Manchester City volt az első klub, amely hivatalosan is visszalépett, a Chelsea másodikként jelezte szándékát.

Ezt követően a másik négy csapat - az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham - is követte példájukat.

A Manchester United egykori játékosa és a Sky Sport szakkommentátora, Gary Neville nagyon reméli, hogy a történtek után megbüntetik a Real Madrid elnökét,

és bízik benne, hogy a többi klubvezető sem ússza meg a pénzbüntetést.

Az egykori jobbhátvéd nem kímélte a Manchester United tulajdonosi körébe tartozó Glazer-családot sem.

Gary Neville nem kímélte a MU tulajdonosait Forrás: AFP/Glyn Kirk

A volt focista kiemelte, hogy a United elnöke, Ed Woodward, csak a problémák teteje volt. A lemondását felajánló elnökön kívűl a "gyökereknél" kell megoldani a bajokat.

Szerinte a Glazer-családnak nincs többé helye Manchesterben.

Közösen kell azon dolgozniuk, hogy ők legyenek egyedül a felelősek, hogy jobb irányba induljon el a foci.

A Szuperligában hat angol csapat vett volna részt a spanyol Atlético Madrid, az FC Barcelona és a Real Madrid, valamint az olasz AC Milan, az Internazionale és a Juventus mellett. A tervek szerint az új versenysorozatnak 15 állandó tagja lett volna. Az ESL elnökének Florentino Perezt, a Real Madrid elsőszámú vezetőjét választották meg.