A Bundesligából kiesett Schalke focistáinak futniuk kellett a dühös szurkolók elől - videó

Arminia Bielefeld - FC Schalke 04 Sports soccer Bundesliga Horizontal, Schalke, szurkolók
20 April 2021, North Rhine-Westphalia, Bielefeld: Football: Bundesliga, Arminia Bielefeld - FC Schalke 04, Matchday 30 at Schüco Arena. Schalke's team bus leaves the stadium grounds. Photo: Friso Gentsch/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and/or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by FRISO GENTSCH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Szurkolók megfenyegették és a testi épségüket is veszélyeztették a labdarúgó német élvonalból kedden kiesett Schalke 04 játékosainak, akiknek el kellett futniuk a dühös fanatikusok elől. 

A klub szerdai közlése szerint az Arminia Bielefeld vendégeként elszenvedett vereséget követően a csapat visszautazott Gelsenkirchenbe, és a stadionnál a játékosok több szurkolói csoport tagjaival találkoztak, akik kérdőre vonták őket.

"A beszélgetés közben több olyan jelenleg még beazonosítatlan személy is akadt, akik egyértelműen

- írta közleményében a csapat. - "Természetesen megértjük a kiesés miatt érzett elkeseredést és haragot, ám a klub azt semmilyen körülmények között

nem tudja elfogadni, amikor játékosainak és dolgozóinak testi épsége veszélybe kerül."

A közlemény nem részletezte az incidenst, így nem tudni, hogy pontosan milyen verbális és fizikai erőszak történt, de

az internetre felkerült felvételek szerint a játékosoknak futniuk kellett a drukkerek elől.

A hétszeres bajnok Schalke 04 története során negyedik alkalommal esett ki a német élvonalból, ugyanakkor ezt megelőzően legutóbb 1988-ban volt erre példa. Bajnokságot 1958 óta nem tudott nyerni a csapat, ám az elmúlt évtizedekben meghatározó együttese volt a Bundesligának, 2018-ban például a második helyen végzett.