Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európai Szuperliga (ESL) szerda hajnalban közleményben jelentette be, hogy "átalakítja a terveket", miután a hat angol egyesület visszalépett a kontinens 12 topklubja által életre hívott versenysorozattól.

- írta közleményben az ESL, amely jelezte: az angol klubok távozása ellenére határozottan kiáll azon célja mellett, hogy egy új európai versenysorozatot hozzon létre, mert "a jelenlegi rendszer nem működik."

- áll a közleményben.

A Leeds United játékosai is kifejezték nemtetszésüket Forrás: AFP/Clive Brunskill

A 12 csapatos Európai Szuperliga létrehozását vasárnapról hétfőre virradóra jelentették be, az alapítók között angol, olasz és spanyol klubok is voltak, ugyanakkor a tervet magas rangú politikai, valamint sportszakmai körökben, a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) részéről is széleskörű ellenérzés fogadta.

A szurkolói csoportok szintén kritikákat fogalmaztak meg a tervezett ESL-lel szemben.

Elsőként kedden este a Manchester City jelentette be hivatalosan, hogy visszalép az ESL-szerepléstől, majd szerda hajnalban a Chelsea, aztán az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham Hotspur is kihátrált a kezdeményezésből.

A Szuperliga meccseire még egy ideig biztosan várni kell Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/Jvorgen Fromme

A Szuperligában ez a hat angol csapat vett volna részt a spanyol Atlético Madrid, az FC Barcelona - sajtóhírek szerint ez a két klub is kilép - és a Real Madrid, valamint az olasz AC Milan, az Internazionale és a Juventus mellett. A tervek szerint az új versenysorozatnak 15 állandó tagja lett volna. Az ESL elnökének Florentino Perezt, a Real Madrid elsőszámú vezetőjét választották meg.